Serie

Skribent

Alexander Kardelo

19 augusti 2021 | 07:30

Nu är det officiellt: ”Captain America 4” är på väg med Anthony Mackie

Showrunnern bakom tv-serien ”The Falcon and the Winter Soldier” skriver manus till nya Marvel-filmen.
Nyheten publicerades först 23 april och har nu uppdaterats.
 
Vi har officiellt en ny Captain America i MCU!
 
TV-serien ”The Falcon and the Winter Soldier” introducerade oss för Marvels nye Cap i våras. Där såg vi Sam Wilson, tidigare känd som superhjälten Falcon, ta över skölden och namnet i finalavsnittet - och nu väntar en egen långfilm.
 
Det har just bekräftats att Anthony Mackie återvänder som Captain America i Marvel-filmen "Captain America 4", där han alltså ersätter Chris Evans populära hjälte Steve Rogers. Det rapporterar Deadline.
 
Redan i april spreds nyheten om att seriens showrunner Malcolm Spellman skriver manus till ”Captain America 4” åt Mackie. Spellman arbetar tillsammans med Dalan Musson, en av författarna bakom serien som även jobbat på finska filmen "Iron Sky: The Coming Race".

Tidigare har Chris Evans spelat Captain America i tre solofilmer och några ”Avengers”-rullar sedan år 2011. Det ryktas ändå om att Evans ska återvända i en framtida film, så vi får vänta och se vad exakt Marvel Studios har planerat.
 
 
 
Marvel Studios chef Kevin Feige berättade för MovieZine under en presskonferens tidigare i våras att serier som "The Falcon and the Winter Soldier" kommer bli en viktig del av MCU framöver:

- Vi kommer att gå fram och tillbaka mellan att göra tv-serier till Disney Plus och Marvel-långfilmer. Vissa karaktärer kan dyka upp i en andra säsong, ibland i en långfilm, och ibland kanske vi gör en ny säsong efter en långfilm.
| 19 augusti 2021 07:30 |