Serie

Skribent

Jonna Vanhatalo

6 oktober 2022 | 13:20

Ännu en serie om Jeffrey Dahmer släpps på Netflix

Premiär för dokumentären ”Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes”, som berättar en bekant historia ur ett annorlunda perspektiv.
Netflix fiktiva serie ”Dahmer – Monster: Berättelsen om Jeffrey Dahmer” tog tittarna med storm och hamnade direkt i toppen över de mest sedda serierna just nu. Efter två veckor har inte mindre än totalt 56 miljoner hushåll sett dramat, siffror som många produktioner inte kommer ens i närheten av.
 
Om ni känner att ni efter detta, inte har fått nog av hemskheter och horribla mord, utan vill ha ännu mer, kommer här glädjande besked.
 
Ännu en Netflixserie om samma bestialiska mördare har nämligen premiär i veckan. Joe Berlingers ”Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes” är en dokumentär i tre delar, som berättar den för många av oss redan bekanta historia, fast ur ett lite annorlunda perspektiv.
 
Vi får lyssna på inspelade intervjuer med Dahmer själv, och höra advokater och psykiatriker berätta om fallen som skakade USA i början av 90-talet. Serien är välproducerad och fascinerande, men innehållet är precis lika hårresande hemskt, som alltid innan.
 
 
”The Jeffrey Dahmer Tapes” har premiär imorgon, 7:e oktober.
| 6 oktober 2022 13:20 |