Film

Skribent

Josefine Krischausky

22 oktober 2022 | 19:00

Angelina Jolie spelar operasångerska i "Spencer"-regissörens nya film

Pablo Larraíns nästa biografiska drama kommer att kretsa kring den världsberömda sångerskan Maria Callas, med ett manus från Steven Knight.
Den chilenske regissören Pablo Larraín, redan hyllad för sina biografiska filmer om Jacqueline Kennedy och prinsessan Diana, har en ny biopic på gång. Denna gång kommer det att handla om operasångerskan Maria Callas, och Deadline rapporterar att ingen mindre än Angelina Jolie är klar för titelrollen. 
 
Projektet, som går under titeln "Maria", kommer att följa den berömda, grekisk-amerikanska sångerskan under hennes sista tid i livet, i 1970-talets Paris. Filmen skrivs av "Peaky Blinders"-skaparen Steven Knight, som även stod för manuset till "Spencer". 
 
– Pablo Larraín är en regissör som jag har beundrat länge. Att få chansen att berätta Marias historia tillsammans med honom, och med ett manus av Steven Knight, är en dröm, säger Jolie i ett uttalande. 
 
Under sin karriär gjorde Callas roller i operor som "Turandot" och "Sömngångerskan", men förutom sin sångröst kom hon bland annat att bli känd för sitt förhållande med skeppsredaren Aristoteles Onassis. Sin sista offentliga konsert genomförde hon i Japan 1974, tre år innan hon dog till följd av en hjärtinfarkt, 53 år gammal.
 
På senare tid har vi kunnat se Jolie i Marvel-filmen "Eternals", samt i huvudrollen i actionthrillern "Those Who Wish Me Dead". Härnäst är hon dock inte aktuell som skådespelare, utan istället som regissör, för det kommande dramat "Without Blood"
| 22 oktober 2022 19:00 |