Film

Skribent

Josefine Krischausky

25 augusti 2022 | 11:30

Angelina Jolie är tillbaka i registolen för nytt drama

"Without Blood" kan vara den bästa filmen som Jolie hittills har regisserat, enligt huvudrollsinnehavaren Salma Hayek.
Fem år efter att hon regisserade sin senaste långfilm, "First They Killed My Father", är Angelina Jolie tillbaka bakom kameran. Hennes senaste regiprojekt, ett drama med titeln "Without Blood", har precis avslutat sina inspelningar i Rom.
 
Filmen är baserad på en bok med samma namn, från den italienske författaren Alessandro Baricco. Berättelsen utspelar sig i Mexico, och i centrum står Nina, som vid fyra års ålder blir vittne till det brutala mordet på hennes pappa och bror. Själv klarar hon sig med livet i behåll, men flera år senare har det blivit dags för henne att möta gärningsmannen igen. 
 
 
Huvudpersonen spelas av Salma Hayek, och i den andra centrala rollen syns Demián Bichir ("The Hateful Eight"). Hayek, som nyligen spelade mot Jolie i superhjältefilmen "Eternals", hyllar sin kollegas insatser bakom kameran.
 
– Angelina är den bästa regissören jag någonsin har arbetat med. [...] Hon är ett geni och jag tror att det här kan vara hennes bästa film hittills. Hon gjorde verkligen ett otroligt jobb, säger Hayek till Deadline
 
"Without Blood" är just nu inne i klipprummet, och filmen förväntas vara redo för premiär under andra halvan av 2023. 
| 25 augusti 2022 11:30 |