Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 november 2019 | 23:30

"American Horror Storys" tionde säsong kan bli den sista

Ryan Murphy har redan börjat arbeta på säsongen - och tänker slå på stort ifall det visar sig att det blir deras sista.
Ryan Murphy är, tillsammans med Arrowverse-skaparen Greg Berlanti, den tv-skapare som har överlägset flest aktiva serier igång för tillfället. "American Horror Story" är en av serierna som har fått rulla längst av alla och i samband med säsongsfinalen av den nionde, slasher-inspirerade, säsongen så har han uttalat sig om seriens framtid via Deadline.
 
- Vi arbetar på en idé för den tionde säsongen som jag tror att folk kommer att älska eftersom den kommer att återförena flera fan-favoriter - eftersom det här kan bli vår sista säsong. Det är den sista säsongen vi har på kontraktet. Så jag har i hemlighet hört av mig till olika skådespelare. Några har jag inte hört av mig till än eftersom jag inte varit säker på om jag har en roll åt dem, men än så länge har alla jag kontaktat sagt "Ja!", så det är jättekul.
 
Men kanske ska vi inte oroa oss allt för mycket om "American Horror Storys" öde. I samma intervju avslöjar Murphy nämligen att de är mitt i förhandlingar om en möjlig fortsättning och att han tidigare pratat med FX-chefen John Landgraf om att göra hela 20 säsonger av serien. Det återstår med andra ord att se huruvida han får fortsatt förtroende.
 
Murphy passade även på att bekräfta att hans "Hollywood"-miniserie kommer få premiär den 1 maj, "The Politician" (troligtvis) i juli och "Ratched" i september - alla tre hos Netflix. Hos Fox har succé-siffrorna för "9-1-1" redan resulterat i arbetet på spinoffen "9-1-1: Lone Star" med Rob Lowe och Liv Tyler, men det verkar visst bli en tredje serie i samma universum. Hos FX avvaktar han lite med nästa säsong av "American Crime Story: Impeachment", men den kommer fortfarande att bli av och "Pose" är sedan tidigare planerad till i juni nästa år. 
 

Läs också: Ryan Murphy avslöjar sina kommande Netflix-projekt

 
 
Tycker du att tio säsonger av "American Horror Story" räcker? Vilken av Murphys kommande serier ser du mest fram emot? Kommentera gärna nedan!
| 14 november 2019 23:30 |