Serie

Skribent

Alexander Kardelo

4 september 2019 | 15:00

Ryan Murphy avslöjar sina kommande Netflix-projekt

Ewan McGregor spelar modedesignern Halston, musikalen ”A Chorus Line” ska bli miniserie - och det är långt ifrån allt.
TV-kungen Ryan Murphy har ett exklusivt kontrakt för att skapa nytt innehåll på Netflix, och han kommer göra det mesta av sin tid på streamingtjänsten.

Murphy, som redan ligger bakom heta serier som ”Glee”, ”American Horror Story”, ”American Crime Story” och ”Pose”, har avslöjat några av sina framtidsplaner för Time.

Bland annat har vi fått veta att Ewan McGregor ska spela modeskaparen Halston i en ny tv-serie. Broadwaymusikalen ”A Chorus Line” ska omvandlas till miniserie. Och det blir även några dokumentärer, bland annat en serie om Andy Warhol och ”A Secret Love”, som handlar om ett lesbiskt kärlekspar som kom ut först vid 80 års ålder.
 
 
Närmast från Murphy är komediserien ”The Politician”, en skruvad skildring av en maktkamp i skolvärlden, med streamingpremiär 27 september. Teaterpjäserna ”The Prom” och ”The Boys in the Band” ska filmas, och ”Gökboet”-karaktären Nurse Ratched får en egen tv-serie med Sarah Paulson.
 
Dessutom planerar han ytterligare ett projekt med Jessica Lange, om Hollywood-legenden Marlene Dietrich under 1960-talet. Frågan är bara när han ska hinna med allt.

Ryan Murphy är här för att ta över tv-världen, och han har bara börjat.
| 4 september 2019 15:00 |