Comic-Con 2020

Skribent

Jonatan Blomberg

25 juli 2020 | 10:15

Allt du behöver veta om "The Walking Dead"-seriernas framtid i höst

När får vi säsongsfinalen av "The Walking Dead", blir det någon elfte säsong och när dyker "Fear the Walking Dead" och "The Walking Dead: World Beyond" upp?
AMC har under de senaste tio åren byggt upp sitt utökade zombieuniversum och planerade under början av 2020 att släppa sin tredje "The Walking Dead"-serie. När coronapandemin drog in över världen stötte däremot produktionerna av alla tre serier på stora problem - och originalseriens fans har väntat på säsongsfinalen av den tionde säsongen sedan i april.
 
Men under nattens paneler under Comic-Con@Home så har vi äntligen fått ett gäng efterlängtade svar på några av de vanligaste frågorna - och nya trailers inför alla tre serier.
 

"The Walking Dead"

 
 
Den efterlängtade säsongsfinalen kommer att släppas den 4 oktober i USA, vilket bör betyda att vi svenskar kan ta del av avsnittet redan dagen efter på Dplay. Men den efterlängtade finalen kommer däremot inte längre att officiellt vara den tionde säsongens finalavsnitt... man utökar nämligen säsongen med sex ytterligare avsnitt, som kommer att sändas i början av 2021 och skjuter samtidigt fram den elfte säsongen på obestämd tid.
 

"Fear the Walking Dead"

 
 
Den sjätte säsongen av "Fear the Walking Dead" kommer att få premiär den 11 oktober i USA, vilket bör betyda att vi svenskar kan ta del av avsnittet dagen efter på HBO Nordic. Baserat på den nya trailern kommer säsongen i alla fall inledningsvis fokusera på Morgans öde.
 

"The Walking Dead: World Beyond"

 
 
Den första säsongen av AMC:s nyaste tillskott i deras utökade zombieuniversum är "The Walking Dead: World Beyond", en serie som kommer att följa ett gäng yngre karaktärer som alla har växt upp efter att zombieapokalypsen var ett faktum och därför aldrig upplevt något annat. Premiären var inledningsvis tänkt att gå av stapeln redan i april, men kommer nu istället att sändas direkt efter säsongsfinalen av den tionde säsongen - den 4 oktober. 
 
Här i Sverige kommer däremot "The Walking Dead: World Beyond" att sändas på Amazon Prime och bör därför dyka upp på streamingtjänsten den 5 oktober.
 
 

Läs också: AMC planerar att satsa på "The Walking Dead" i minst 20-30 år till

 
Har du längtat efter AMC:s zombieserier? Kommentera gärna nedan!
| 25 juli 2020 10:15 |