Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 februari 2021 | 14:35

De största nyheterna från senaste Nintendo Direct-presentationen

Nygammal version av "The Legend of Zelda: Skyward Sword", "Mario Golf" och "Splatoon 3" var bland annat spel vi fick se under den senaste presentationen.
Den 17 februari hade det japanska spelföretaget sin senaste direktsända presentation Nintendo Direct, där en rad nya trailers och kommande spel visades. 
 
Se hela sändningen i efterhand här: 
 
 

Nygammalt "The Legend of Zelda" och tyst om "Breath of the Wild 2"

 
En av de största nyheterna är att det gamla Wii-spelet "The Legend of Zelda: Skyward Sword" återvänder med snyggare grafik och förbättrade kontroller. Du kan till exempel välja om du ska spela med rörelsekänsliga kontroller som i originalet, eller om du vill använda vanliga knappar och spakar. 
 
Spelet släpps till Nintendo Switch den 16 juli. 
 
Den som hade hoppats på mer nyheter om den kommande uppföljaren till "The Legend of Zelda: Breath of the Wild", får dock se sig besviken. Nintendo säger att utvecklingen går bra, men att de inte har något att visa i dagsläget. Förhoppningen är att de kommer kunna berätta mer "någon gång under 2021". 
 
 
 

"Jag ska måla hela världen, lilla mamma"

 
En av Nintendos kanske största framgångar när det gäller multiplayer över nätet på senare år är "Splatoon"-serien, som går ut på att du och ditt lag ska försöka täcka banan med så mycket färg som möjligt. Till din hjälp har du en rad olika vapen som vattengevär, färgrollers och vattenballonger. 
 
Sändningen avslutades med att "Splatoon 3" avslöjades, dock utan något mer specifikt lanseringsdatum än att det släpps under 2022. 
 
 

Den frivillige italienska golfaren

 
Super Mario och hans glada gäng har provat på en rad olika sporter genom åren som fotboll, tennis och friidrott. En sport som har varit återkommande är golf, som snart får ett nytt spel kallat "Mario Golf Super Rush"
 
Spelet innehåller ett berättelsedrivet läge för en spelare, något som kallas "speed golf" och multiplayer över nätet och lokalt. Det släpps till Nintendo Switch den 25 juni. 
 
 

Snubblande snubbar i bärbart format

 
Ett av förra årets största fenomen inom spelvärlden var det helgalna partyspelet "Fall Guys: Ultimate Knockout", som dock bara fanns till Playstation och datorer tidigare. Här gäller det att komma först eller överleva längst på olika farliga hinderbanor. 
 
Under presentationen fick vi veta att spelet även kommer till Nintendo Switch under sommaren, så nu kan du snubbla med snubbarna mer eller mindre vart du vill, så länge du har en internetuppkoppling. 
 
 
 

Senaste tillskottet till "Super Smash Bros"

 
Fightingspelet "Super Smash Bros. Ultimate" har blivit något av en samlingsplats för figurer från alla håll och kanter av spelvärlden, som till exempel Steve från "Minecraft" eller Sephiroth från "Final Fantasy VII"
 
Det senaste tillskottet är inga mindre än Pyra och Mythra från det japanska rollspelet "Xenoblade Chronicles 2", som du kan växla mellan under striderna. Karaktärerna blir tillgängliga någon gång under mars. 
 
 
 

Gratis Star Wars-skjutande på ingång

 
"Stjärnornas krig" verkar inte kunna hålla sig borta någonstans numera då en rad filmer, tv-serier och spel är på gång framöver. Ett som visades väldigt kort under Nintendo Direct är "Star Wars Hunters", som är ett gratis multiplayerspel där du kan kriga som klassiska prisjägare, hjältar från rebellerna och imperialistiska soldater. 
 
"Star Wars: Hunters hämtar inspiration från klassiska Star Wars-berättelser och platser, men med ett utseende och en känsla som skiljer sig från allt vi har gjort tidigare". Vi är stolta över att presentera den här väldigt kreativa samlingen karaktären för våra fans på Nintendo Switch, där de kan gå i spännande strider med sina vänner hemma eller på språng", säger Douglas Reilly, VP för Lucasfilm Games. 
 
Spelet släpps någon gång under 2021, även till Google Play och App Store. 
 
 
Andra nyheter är att det klassiska Playstation-rollspelet "Legend of Mana" får en remaster den 4 juni, "Monster Hunter Rise" fick en ny trailer, vi fick veta att "No More Heroes III" släpps den 27 augusti och att "Hyrule Warriors: Age of Calamity" kommer få DLC under våren. 
 
Vad tyckte du var bäst under showen? 
| 18 februari 2021 14:35 |