Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 april 2017 | 21:00

”Alien” skulle ha fått ett mycket mer brutalt slut

Ridley ville döda Ripley, tills producenterna sa ifrån.
Utan huvud kan ingen höra dig skrika. Nästan 40 år efter att ”Alien” landade på biodukarna avslöjar Ridley Scott att han hade tänkt sig ett helt annat öde åt sin hjältinna Ripley.

Skräckklassikern slutar med att Ripley, den enda överlevande på Nostromo (katten Jones ej medräknad) besegrar den inkräktare som utplånat resten av besättningen. Men regissören Ridley Scott hoppades på en mycket våldsammare final:

- Jag ville att utomjordingen skulle komma in, och Ripley skjuter den med harpun men det gör ingen skada. Så den krossar hennes mask och sliter av henne huvudet, berättar han för Entertainment Weekly.

Men när han pitchade in idén till cheferna på 20th Century Fox, gick den inte alls hem.

- Den första producenten från Fox anlände till studion inom 14 timmar, och hotade att ge mig sparken på studs. Så vi valde inte det slutet, skrattar Scott.

”Alien” har blivit en sådan ikonisk film i sci-fi-genren så det är svårt att tänka sig den med ett annat slut. Vi får vara glada att Sigourney Weavers karaktär överlevde länge nog för att åtminstone få medverka i James Camerons nästan lika vassa ”Aliens: Återkomsten”.
 
 
Den 17 maj är Ridley Scotts otäcka rymdvarelser tillbaka i prequeln "Alien: Covenant", tyvärr utan Ellen Ripley. Och redan den 26 april planerar Fox något speciellt åt alla fans, när Alien-dagen kommer tillbaka.
 
Hade ni velat se "Alien" med Ridley Scotts ursprungliga slut? Kommentera nedan.
| 3 april 2017 21:00 |