Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 juli 2022 | 07:45

Game over: Alicia Vikander kommer inte spela Lara Croft igen

MGM har förlorat rättigheterna till "Tomb Raider"-franchisen. Nu rapporteras det om ett budkrig i Hollywood.
Rättigheterna till "Tomb Raider" har orsakat budkrig i Hollywood, skriver The Wrap. Den kända tv-spelsserien lockar både filmstudios och streamingtjänster som alla vill lägga vantarna på skatten.
 
Men för Alicia Vikander och MGM är det "game over". Filmstudion dröjde med en uppföljare och har nu förlorat rättigheterna till "Tomb Raider", vilket också innebär att rollen som hjältinnan Lara Croft kommer att ersättas med en annan skådis. Vikander spelade rollen i 2018 års "Tomb Raider", och var enligt mig det bästa med en i övrigt tunn film som saknade all spänning. Synd att vi inte får se mer. Å andra sidan förtjänar "Tomb Raider"-serien en bättre filmatisering än så.
 
Misha Green ("Lovecraft Country") skrev manus till "Tomb Raider 2" som skulle regisseras av Ben Wheatley ("Kill List") - ett projekt som nu läggs ned helt och hållet. Istället väntar vi på att få se vem som vinner budkriget och får stå för nästa reboot.
 
 
Vikander berättade för MovieZine senast i juni att hon kunde tänka sig rollen igen, men var ovetande om framtiden:
 
- Jag är väl pepp på att gå tillbaka till den rollen. Men nu är det en massa snack med tanke på att Amazon har ju köpt MGM... och efter pandemin är det så mycket politik, så just nu så vet jag faktiskt inte riktigt vad som sker. Så... jag lägger det hos någon annan. Men så finns jag här, om det blir av.
 
 
Innan Vikander tog över skattkartan och pickadollerna var det Angelina Jolie som introducerade kaxiga äventyraren Lara för biopubliken. Nu frågar vi oss - vem passar för att ta över rollen?
| 29 juli 2022 07:45 |