Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 oktober 2021 | 12:00

Vad händer med ”Tomb Raider 2”?

Alicia Vikander ger en uppdatering: "Vi pratar om stora actionscener och stunts som vi vill göra."
Redan våren 2019 blev det klart att Alicia Vikander återvänder som Lara Croft i "Tomt Raider 2". Men sedan dess har filmen haft svårt att komma förbi skiss-stadiet. Regissören Ben Wheatley kom och gick, och pandemin satte stopp för den planerade premiären våren 2021.

Nu hoppas Vikander att det bara är en tidsfråga innan hon och den nya regissören, filmdebuterande Misha Green, får kasta sig ut på äventyr.

- När studion först sa att de var intresserade av en uppföljare blev jag exalterad. När Misha nämndes, och jag såg vad hon hade gjort med "Lovecraft Country", var jag riktigt imponerad, säger Vikander till Total Film.
 
 
Ett första manusutkast blev klart innan sommaren, med arbetstiteln "Tomb Raider: Obsidian". Vikander får återigen axla rollen som orädd tv-spelshjälte och spånar för närvarande på ambitiösa nya uppdrag åt Lara Croft.

- Det har varit så roligt på våra Zoom-samtal, att äntligen få sitta och prata med en annan kvinna i min egen ålder. Jag får prata om stora actionscener och stunts som vi vill göra. Jag hoppas nu att vi får göra verklighet av detta tillsammans.

Med tanke på att första "Tomb Raider" från 2018 blev en hyfsad biosuccé borde Warner Bros inte dröja med fortsättningen.
| 15 oktober 2021 12:00 |