Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 september 2014 | 16:00

Alex Kurtzman planerar en mörkare "Venom"

Förvänta dig en mindre barnvänlig "Spider-Man"-spinoff.
Filmerna om Spider-Man har alltid haft en lättsam, humoristisk ton, även när de rört vid mörka teman som stora karaktärers död. Med den kommande spinoffen om Venom kan Sony testa en mindre barnvänlig väg, antyder manusförfattaren och regissören Alex Kurtzman.

- Vi kan göra saker med Venom som vi inte kan göra med Spider-Man. Med honom kan man kliva över gränsen. Han är en mycket mörkare karaktär, säger Kurtzman till MTV.

"Sinister Six" är först ut av de kommande filmerna som ska utveckla och bredda Spider-Mans filmiska värld. Längre fram finns både Venom, samt planer på att lyfta fram en kvinnlig karaktär, och såklart "The Amazing Spider-Man 3"

Den sistnämnda har dock redan ett stort frågetecken över sig, då vårens "The Amazing Spider-Man 2" inte levererade enligt förväntningar (varken publikens eller filmbolagets).

Alex Kurtzman är inte inblandad i trean men ser ändå ljust på franchisens framtid:

- Så länge man är karaktären trogen, och sätter Peter Parker i intressanta och invecklade situationer, så kommer filmserien att överleva eftersom den är så populär - alla älskar Spider-Man.

Läs också: 

| 11 september 2014 16:00 |