Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

2 maj 2016 | 16:00

9 tv-serier du inte vill missa i maj

När vi lämnar april bakom oss är det dags att kika på vilka säsongspremiärer vi vill bänka oss framför i maj.
April är redan över och det är dags att ta en titt på vilka datum vi inte får missa i maj gällande våra kära serier. Här är 9 premiärdatum att skriva ner i kalendern!

Penny Dreadful - 2 maj (HBO Nordic)

Den tredje säsongen av det ruskigt snygga skräckdramat där Vanessa Ives, Sir Malcolm Murray och Dorian Gray bekämpar övernaturliga varelser i det viktorianska London, är snart här. Varför inte dra dig tillbaka i skuggorna när majsolen börjar titta in genom persiennerna?

Peaky Blinders - 5 maj (Netflix, C More)

Om gotisk skräck inte är din grej, kanske 20-tals-gangsters kan falla på läppen? Serien följer ett gäng i Birmingham under den här tiden, som alla bär kepsar med rakblad insydda i skärmen: därav namnet. Gängets ledare Tommy Shelby fruktar inga medel för att ta sig framåt och uppåt i livet. Missa inte den nya säsong 3.

Marseille - 6 maj (Netflix)

Netflix första franska originalserie har Gérard Depardieu i huvudrollen som staden Marseilles borgmästare, Robert Taro. Ett omval närmar sig och han förbereder sin sista kupp: att få igenom bygget av ett casino i stadens historiska delar. Sacre bleu, det här kan nog bli ett franskt "House of Cards"! Premiär för den nya serien.

Grace and Frankie - 6 maj (Netflix)

Det har blivit dags att följa upp med den andra säsongen av serien om två kvinnor som redan har svårt för att umgås ihop, men när deras män plötsligt vill skiljas för att leva med tillsammans istället, blir de aldrig av med varandra! Skaparen låg även bakom "Vänner".

Wentworth - 10 maj (C More, TV4)

Seriens efterlängtade fjärde säsong är snart här. "Wentworth" utspelar sig i ett australienskt kvinnofängelse där Bea Smith måste lära sig hur man överlever. I varje nytt avsnitt förstår vi mer om varför karaktärerna sitter inspärrade och var de kommer ifrån.

Gomorrah - 11 maj (HBO Nordic)

Om du gillade den första säsongen om Ciros försök att bli nästa maffiaboss i den napolitanska brottsorganisationen Camorra, har du nu den andra säsongen att se fram emot. Historien baseras på Robert Savianos bästsäljande bok och Matteo Garrones prisbelönta film.

Preacher - 23 maj (Viaplay)

Ännu en nykomling i vår! I detta äventyrliga fantasy-drama finner vi den gravt alkoholiserade prästen Jesse som upptäcker att han kan styra andras handlingar med hjälp av övernaturliga krafter. Tillsammans med ex-flickvännen Tulip och irländska vampyren Cassidy hamnar prästen på äventyr där de möter det ena övernaturliga fenomenet efter det andra. Det är Seth Rogen och James Weaver som ligger bakom den färska serien och i rollerna ser vi Dominic Cooper, Ruth Negga och Joseph Gilgun. Värt att spana in?

Bloodline - 27 maj (Netflix)

Det är dags att återbesöka vackra Florida Keys, där rädslan för att familjens mörka hemligheter skulle avslöjas efter att den äldste av bröderna återvände hem plågade bröderna Rayburn. En rädsla som hotade både logik och lojalitet. Se den andra säsongen av serien i slutet av maj.

Roots - 31 maj (HBO Nordic)

Avsluta månaden med att påbörja denna nya mini-serie som är ett historiskt porträtt av en familj som försöker överleva slaveriet. Kunta Kinte från Gambia tillfångatas och därifrån utvecklas storyn till en familjeföljetång, liksom boken av Alex Hayley med samma titel. Vi får bland annat se Jonathan Rhys Meyers och Laurence Fishburne i rollerna och Kinte spelas av Malachi Kirby.

Vilken kan du rekommendera starkast?
| 2 maj 2016 16:00 |