Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 september 2018 | 12:00

8 biofilmer att se fram emot i september

En demonisk nunna, en idealistisk snut, ett rovdjur från yttre rymden och en ytterst klantig spion håller oss sällskap i biomörkret i höst.
24 biofilmer får premiär under den kommande månaden. Vi har valt ut åtta som är extra värda att vänta på.

BlacKkKlansman - 7 september

Spike Lee regisserar en osannolik men sann historia om Ron Stallworth, en svart polis som lyckades infiltrera Ku Klux Klan på 70-talet. Det är både en mycket underhållande historia, och ett brinnande aktuellt debattinlägg om den rasism som än idag präglar USA och världen. I huvudrollen ser vi Denzel Washingtons son, John David Washington.
 
 
The Nun - 7 september

"The Conjurings" filmiska universum växer så det knakar med en ny spinoff. Här ska vi tillbaks till 50-talets Rumänien, där okristliga saker sker i ett gammalt kloster. Demian Bichir och Taissa Farmiga åker för att undersöka och konfrontera en demonisk nunna.
 
 
The Predator - 14 september

Rovdjuret - den utomjordiske jägaren - är tillbaka på Jorden. Kan en grupp missanpassade före detta soldater stoppa honom? När Shane Black ("The Nice Guys") står för manus och regi kan vi vänta oss mer action och humor i denna monster-franchise, som nu har 30 år på nacken.
 
 
Searching - 21 september

John Cho spelar farsan var tonåriga dotter plötsligt försvinner. Ledtrådarna i hennes laptop avslöjar skrämmande hemligheter. Det här är en mycket spännande thriller vars handling utspelar sig helt via dator- och telefonskärmar, ett koncept som visserligen gjorts förr men aldrig så här effektivt.
 
 
Alpha - 21 september

Ett förhistoriskt äventyr som på förhand påminner om gamla goda familjefilmer från Disney. Kodi Smit-McPhee spelar pojken som kommer bort från sin stam, och hittar en oväntad vänskap med en lika vilsen varg.
 
 
A Simple Favor - 28 september

Regissören Paul Feig är mest känd för komedier som "Bridesmaids" och "Ghostbusters". Hans nya film är en thriller, men likväl med kvinnor i fokus. Anna Kendrick spelar en bloggerska som nystar i sin väns (Blake Lively) plötsliga försvinnande. Vad har den glamorösa pr-kvinnan Emily dolt från henne?
 
 
Johnny English Strikes Again - 28 september

I väntan på nästa 007-film kan vi roa oss med att återse Storbritanniens klantigaste spion. Rowan Atkinson är tillbaks i tjänst och vid sin sida har han den gamla Bondbruden Olga Kurylenko ("Quantum of Solace"). Här gäller det att stoppa en briljant hacker som hotar med cyberattacker.
 
 
Mannen som lekte med elden - 28 september

De flesta känner till Stieg Larsson som författaren bakom den omåttligt populära Millennium-trilogin. Mindre känt men desto mer värd att uppmärksammas är hans arbete med att kartlägga högerextrema grupper i Sverige, och driften av tidningen Expo. Den här dramadokumentären fokuserar på Larssons viktiga och farliga arbete.
 
 
Fler premiärer: "Mile 22" med Mark Wahlberg (7 september), dramabiografin "Unga Astrid" (14 september), "Papillon" med Charlie Hunnam (21 september), actionfilmen "Peppermint" med Jennifer Garner (21 september), rymdäventyret "Ensamma i rymden" (21 september), animerade "Smallfoot" (28 september) med flera.
 
 
Vad ser ni närmast fram emot på bio? Kommentera nedan.
| 3 september 2018 12:00 |