Film

Skribent

Richard Hammar

30 april 2017 | 12:00

7 bästa zombiefilmerna du kan streama just nu

I havet av skräckfilmer som finns på alla streamingtjänster idag så kan det vara svårt att hitta något som är relativt bra. När det kommer till just zombieskräck så finns det väldigt mycket skräp. För att du ska slippa leta har vi listat de som är värda att ta en titt på.
Världens undergång i all ära, mer zombies åt folket eller hur? Nedan har vi filtrerat ut och listat de zombiefilmer som finns att streama just nu och är absolut sevärda. Är du som jag lite av ett "zombiefreak" så kommer du nog inte bli besviken. Slipp gräva och ta en titt!
 
7. Outpost: Black Sun (Netflix)
 
Detta är egentligen den andra delen i "Outpost"-trilogin och jag tycker personligen att den första filmen är betydligt bättre men "Black Sun" är definitivt sevärd. Nazizombies som blir slaktade kan ju aldrig gå fel! Finns att streama på Netflix nu.
 
Handling: Året är 1945 och andra världskriget börjar närma sig sitt slut, men det hindrar inte en tysk forskare att jobba att uppfinna en armé med odödliga nazister. I nutid blir ett special förband från Nato, hastigt utplacerad i Östra Europa för att stoppa en fientlig armé som hänsynslöst dödar allt i sin väg.
 
 
6. Quarantine (Netflix)
 
Amerikansk remake av den spanska filmen "Rec". Den spanska versionen är helt klart bättre men för att vara just en remake håller "Quarantine" gott och väl måttet. Zombies och skräck i högt tempo som du definitivt inte får missa. Finns att streama på Netflix nu.
 
Handling: En reporter och en kameraman blir instängda i ett lägenhetshus i Downtown L.A, där ett okänt och extremt smittsamt rabiesvirus sprider sig.
 
 
5. Scounts guide to the Zombie Apocalypse (SF Anytime & Plejmo)
 
Komedi och zombies går förvånansvärt bra hand i hand och denna juvel bevisar det klart och tydligt. En viss blinkning till de äldre filmerna inom genren finns hela tiden men den hittar även sin egna mark. Finns att streama på SF Anytime & Plejmo.
 
Handling: Tre scouter, tillika barndomsvänner, slår sig samman med en stentuff servitris för att bli världens mest otippade superhjältar. När deras fridfulla stad blir invaderad av zombies blir de tvungna att kämpa för det största av alla scoutmärken och sätta sina färdigheter på prov för att rädda mänskligheten från de odöda.
 
 
4. Warm Bodies (Netflix & Viaplay)
 
Vem visste att en zombiefilm kunde vara gullig. Zombies och romantik går tydligen också att kombinera. "Warm Bodies" gör just det och är överranskande bra och charmig. Till stor del är det Nicholas Hoult, huvudrollen, som bär filmen och gör det utan problem. Helt klart sevärd! Finns att streama på Netflix och Viaplay.
 
Handling: En zombie blir kär och inleder en romans med flickvännen till ett av hans offer. Deras kärleksaffär sätter igång en kedjereaktion av händelser som kommer påverka dem båda för all framtid.
 
 
3. 28 dagar senare (Plejmo)
 
Jag tvivlar på att någon skräck eller zombiefantast har missat den här godingen men utifall att, så rekommenderas den starkt. Den är även helt klart värd att se om igen också. Regissören Danny Boyle ger oss en annorlunda tagning på zombiegenren och filmen utspelar sig i England för ovanlighetens skull. Finns att streama på Plejmo.
 
Handling: Fyra veckor efter ett mystisk och obotlig virus sprids i hela Storbritannien, vaknar Jim upp ur koma på ett sjukhus. Med hjälp av en handfull överlevare försöker de att hitta en fristad.
 
 
2. Zombieland (Viaplay)
 
Återigen en zombiekomedi men "Zombieland" är inget man får missa, någonsin. Välgjort, blodigt och humor som sätter pricken över i:et gör "Zombieland" till en av de bästa inom genren. Du får se Woody Harrelson när han är som bäst, även en fantastisk duo med Jesse Eisenberg. Finns att streama på Viaplay.
 
Handling: En blyg student som försöker nå sin familj i Ohio, en tuff kille som försöker hitta världens sista Twinkie, och ett par systrar som försöker komma till en nöjespark slår ihop sig för att resa över ett zombiefyllt Amerika.
 
 
1. Dawn of the Dead (Netflix)
 
Jag hade inte kunnat skriva den här listan med gott samvete om inte Zack Snyders "Dawn of the Dead"-remake hade fått ta första plats. Det här är en sann zombiefilm som har allt och lite till. Spänning, stress och blod i litervis som aldrig tar slut. Vad du än gör, missa den inte. Helt klart att värd se om den här med!
 
 
Vad tycker ni, finns det någon zombiefilm ni skulle vilja ha tillgänglig att streama?
| 30 april 2017 12:00 |