Film

Skribent

MovieZine

10 augusti 2016 | 14:00

4 nya dokumentärer till Netflix i höst

Bland annat en true crime-historia om ett uppmärksammat mordfall, och en ny miljödokumentär från Leonardo DiCaprio.
Netflix har visat sig duktiga på att beställa och köpa upp omtalade dokumentärfilmer. Titlar som ”The Square”, ”Virunga”, ”What Happened, Miss Simone?” och ”Winter on Fire” har gått hela vägen till Oscarsgalan, så vi är naturligtvis nyfikna på kommande titlar.

Under hösten landar fyra nya originalproducerade dokumentärer på Netflix över hela världen. De fyra dokumentärerna ”Amanda Knox”, ”Into the Inferno”, ”The Ivory Game” och ”The White Helmets” premiärvisas på filmfestivalen i Toronto i september. 

Läs mer om filmerna nedan.”The White Helmets” beskrivs som en ”kort och rörande” skildring från våldsdrabbade Syrien och Turkiet. Premiär 16 september.”Amanda Knox” går bakom rubrikerna för att skildra relationen mellan true crime-tragedi, rättvisa och underhållning. Var hon en kallblodig mördare eller en naiv utbytesstudent fångad i en mardröm? Premiär 30 september.”Into the Inferno” av Werner Herzog och Clive Oppenheimer är en global, filmisk resa som utforskar mäsklighetens koppling till några av världens mytomspunna och mäktiga vulkaner. Premiär 28 oktober.”The Ivory Game” produceras av Leonardo DiCaprio, och kallas för en internationell thriller om människorna som kämpar för att få ett slut på utrotningen av afrikanska elefanter. Premiär 4 november.
| 10 augusti 2016 14:00 |