Film

Skribent

MovieZine

22 mars 2017 | 18:00

18 filmer som går direkt till dvd-hyllan i vår

Dvd, blu-ray & video-on-demand - här hittas en hel del intressanta titlar som aldrig fick biopremiär. Bland annat Lasse Hallströms nya drama, och action med Ola Rapace.
Det är långt ifrån alla filmer som får plats på bioduken. Många intressanta titlar hamnar utanför, kanske för att de saknar de där riktigt stora namnen eller den saftiga filmbudgeten. Här vaskar vi fram några av vårens fynd i dvd-butiken (om du fortfarande kör sånt), eller kanske rättare sagt - på video-on-demand. Don’t Hang Up - 6 mars

Skräckis med Garrett Clayton ("King Cobra") i en av huvudrollerna. Två polare har blivit virala kändisar på rätt taskiga busringningar till folk. Men den här kvällen är någon ute efter att ge igen. De kan inte kalla på hjälp och måste lyda allt som rösten på andra sidan luren säger åt dem att göra. 


Det har gått tio år sedan söta animerade pingviner surfade in på biodukarna. Filmen fick kanske inte rida på den stora framgångsvågen, så till uppföljaren har man tagit hjälp av wrestlingstjärnor. I originalversionen hörs bland andra John Cena.

Planetarium - 20 mars

Ett mystiskt drama om två amerikanska medium som träffar en fransk filmproducent och får möjligheter de aldrig tidigare haft. Lily-Rose Depp och Natalie Portman syns i huvudrollerna i Rebecca Zlotowskis (”Grand Central”) nya drama.I.T. - 20 mars

En framgångsrik affärsman upptäcker att en nyanställd IT-tekniker på hans företag är en farlig galning som är ute efter honom och hans familj. Thriller av John Moore (”Max Payne”) med Pierce Brosnan. 


Skräck av norske regissören André Øvredal, som bytt ut skandinaviska trollmarker mot ett amerikanskt bårhus. Brian Cox och Emile Hirsch spelar far och son som får in ett okänt lik att obducera. Men något står inte rätt till. Det kommer bli en lång natt...

The Wakhan Front - 3 april

En av filmvårens dolda pärlor är detta starkt krigsdrama med mystiska fantasy-inslag. Under ett uppdrag i Afghanistan börjar franske befälhavaren Antarès Bonassieus män att försvinna mystiskt, en efter en. Kamp till döds - 3 april

Ola Rapace i filmen som kallats för "en fransk Blade Runner". Hur väl jämförelsen stämmer låter vi vara osagt. Det handlar hur som helst om en fattig fighter i en dystopisk framtid, som går med på att testa en potentiellt farlig ny drog.

Army of One - 3 april

En aningen galen amerikansk civilist (Nicolas Cage) med nedsatt njurfunktion ger sig ensam i väg för att hitta Osama bin Laden. Hur otroligt det än låter så är filmen baserad på verkliga händelser.

The Void - 10 april

Grisig, Carpenter-inspirerad skräckfilm om polisen Daniel Carter, som under en rutinpatrull möter en bloddränkt man på en öde gata. Han skyndar sig med honom till närmaste sjukhus, men märker där att både patienter och personal håller på att förvandlas till något omänskligt.
Charmig och underhållande dramakomedi i vildmarken. ”Hunt for the Wilderpeople” lyckas vara rolig, underhållande och fartfylld samtidigt som ämnet i botten – ett fosterbarn som ingen vill ha – ger filmen en djupare mening. Regissören Taika Waititi jobbar just nu med ”Thor: Ragnarök”.

Prevenge - 25 april

Alice Lowe är kanske mest känd för sin roll i Ben Wheatleys "Sightseers”. Nu debuterar hon som regissör med den extremt svarta seriemördar-komedin "Prevenge". Hon spelar själv huvudrollen som Ruth, gravid i åttonde månaden, och med en röst i sitt huvud som verkar komma från hennes ofödda barn, ett barn som kräver hämnd.

Cabin Fever - 8 maj

Fem vänner drar iväg till en stuga i skogen. Men en köttätande sjukdom förstör alla planer på en lugn semester. Remake (och kanske tidernas mest onödiga remake) på Eli Roths skräckis från år 2002 - regissören Travis Zariwny ska ha använt samma manus rakt av.The Perfect Weapon - 15 maj

Svenske regissören Titus Paar har rest från Norrköping hela vägen till Hollywood, där Steven Seagal väntade med öppna armar redo att spela in b-filmsaction. Den här utspelar sig i en nära framtid, där regeringens bäste lönnmördare - Condor - plötsligt får alla emot sig.

Sea of Trees - 15 maj

Två år efter sin världspremiär i Cannes kommer Gus van Sants oförtjänt utbuade dramafilmen ut på dvd. Matthew McConaughey skiner i huvudrollen affärsmannen som, plågad av sin hustrus död, söker sig till den ökända självmordsparken i Japan. En tragisk historia och en fin påminnelse om vad som är viktigt i livet.

War on Everyone - 15 maj

”War on Everyone” handlar om två kriminella snutar i New Mexico. Terry Monroe och Bob Bolano är allt annat än lämpade för jobbet - kokain och korruption är vardag för dem. Alexander Skarsgård och Michael Peña har en personkemi på duken som är svår att motstå i en komedin från John Michael McDonagh (”The Guard”).A Dog's Purpose - 19 maj

Lasse Hallström sägs vara rätt butter sedan hans hunddrama inte går upp på bio i Sverige. Istället får det bli feelgood hemma i filmsoffan när vi följer en hund genom flera liv och ägare. Dennis Quaid och Britt Robertson har två av människorollerna.


Från hund till katt, och ännu en mysfilm för djurälskare. Det här är den sanna historien om hur James, en före detta narkoman, lyckades vända sitt liv på rätt spår med hjälp av en hemlös katt. Luke Treadaway har huvudrollen. Katten Bob spelar sig själv.

Headshot - 2 juni

Actionthriller. Här är ”The Raid”-stjärnan Iko Uwais tillbaka med ännu en våldsam uppgörelse. Han spelar en ung man som flyter iland utan minne. Men när hans förflutna kommer ikapp honom är det dags att slåss för livet.

Vilka av filmerna blev ni nyfikna på? Har ni kanske redan hunnit se några av dem? Kommentera nedan.
| 22 mars 2017 18:00 |