Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 mars 2017 | 18:00

17 kommande Netflix-filmer under 2017

Storfilmer med Brad Pitt, Will Smith, Noomi Rapace och Alexander Skarsgård går direkt till streaming.
Streamingjätten Netflix siktar på att ta över världen - eller åtminstone utplåna all vår chans till fritid - under de kommande åren. 

Efter att ha lanserat många omtalade tv-serier börjar det bli dags att spänna musklerna vad gäller produktion och inköp av originalfilmer. Hittills i år har det knappt gått en vecka utan att en ny film släppts direkt på Netflix, men titlarna och stjärnorna blir bara större. 

Bara under 2017 kommer vi få världspremiärer av ”War Machine” med Brad Pitt och "Bright" med Will Smith, bland mycket annat. Här är de närmaste premiärerna.

Burning Sands - 10 mars

Drama. Nykomlingen Trevor Jackson hyllas för sin huvudroll i filmen som tävlade på filmfestivalen i Sundance. Det handlar om en college-elev som inte vill hålla tyst medan våldet och mobbningen växer inom hans studenthus.


Deidra & Laney Rob A Train - 17 mars

Komedi. Livet rullar som tåget för unga toppstudenterna Deidra och Laney. Men när deras mor åker i fängelse, får familjen kämpa för att ekonomin ska gå ihop. Tjejerna har dock en plan - de ska börja råna tåg.

Pandora - 17 mars

Katastroffilm från Sydkorea. En jordbävning slår till mot ett kärnkraftverk i en lugn småstad. En man riskerar livet för att rädda sin familj, och hela landet, från en förödande explosion.

The Most Hated Woman in America - 24 mars

Drama med Juno Temple, Adam Scott och Melissa Leo. Den verklighetsbaserade filmen berättar om den frispråkiga ateisten Madalyn Murray O’Hair och hennes kontroversiella liv.


The Discovery - 31 mars

Science fiction. Vad skulle hända om vi upptäckte att det fanns ett liv efter detta? Det är upptakten till filmen ”The Discovery” där miljontals begår självmord för att komma till en bättre plats. Av regissören till ”The One I Love”, Charlie McDowell. Robert Redford och Rooney Mara syns i huvudrollerna.

Win it All - 7 april

Komedi. Jake Johnson gör rollen som spelberoende Eddie Garrett, som lovar att vakta en väns väska full med pengar - och råkar spela bort allt. Han får bråttom att vinna tillbaka pengarna.

Sandy Wexler - 14 april

Komedi. Adam Sandler tar med oss till 90-talets Hollywood där han spelar en talang-scout. Det blir problem när han faller för sitt nya fynd, begåvade sångerskan Courtney (Jennifer Hudson). 

Sand Castle - 21 april

Krigsdrama. En grupp amerikanska soldater får uppleva hettan och skräcken i Irak år 2003. Nicholas Hult, Henry Cavill och Glen Powell har huvudrollerna.


War Machine - 26 maj

Krig. Brad Pitt spelar huvudrollen i en berättelse om en amerikansk generals uppgång och fall. Regissören David Michod (”Animal Kingdom”) utlovar lika mycket realism som brutal parodi. 

Okja - 28 juni

Drama, actionäventyr, science fiction… Regissören Bong Joon-ho har gjort en film som vid en första anblick verkar svår att placera i ett fack. Det handlar om Mija, som måste rädda sin vän - ett stort djur vid namn Okja - från ett mäktigt internationellt företag. Med bland andra Jake Gyllenhaal och Tilda Swinton.

Bright - december

Fantasy av David Ayer, regissören bakom ”Suicide Squad”. Will Smith och Noomi Rapace spelar i en udda actionfilm där snutar möter orcher.


Här är ytterligare några utvalda höjdpunkter från filmåret på Netflix, utan spikade premiärdatum.

Death Note - 2017

Fantasy/skräck baserat på den japanska mangaserien. En high school-elev hittar ett övernaturligt block som döljer en speciell kraft. När han skriver in ett namn kommer den personen att dö. Adam Wingard (”You’re Next”) regisserar.

First They Killed My Father - 2017

Drama. om kambodjanska författaren och människorättskämpen Loung Hun, och hennes svåra tid under Röda khmerernas regim. Sann historia regisserad av Angelina Jolie.

Gerald’s Game - 2017

Skräck. Jessie och hennes man försöker hotta upp sexlivet i deras öde hus. Men när han dör, och hon är fastkedjad vid sängen, blir det aningen jobbigt. Mike Flanagan (”Hush”) regisserar Carla Gugino och Bruce Greenwood i huvudrollerna.

Mute - 2017

Thriller. Duncan Jones (”Warcraft”) har skrivit manus och regisserar, med Alexander Skarsgård i huvudrollen. Denne spelar en stum bartender i Berlin, som dras in i stadens undre värld när hans flickvän försvinner spårlöst.

Naked - 2017

Romantisk komedi baserad på svenska kalkonfilmen ”Naken”. Rob (Marlon Wayans) ska gifta sig med sin drömtjej, men kan inte ta sig till kyrkan. Varje gång han försöker vaknar han upp på nytt, naken i sin hiss, och bröllopsdagen börjar om.

Wheelman - 2017

Thriller. Ett bankrån går fruktansvärt fel, och föraren av flyktbilen får det hett om öronen. Med bilen full av pengar och familjens liv i fara måste han ta reda på vem som lurade honom. Frank Grillo spelar huvudrollen. 


Alexander Skarsgård i Duncan Jones "Mute".

Bonus! Ett par filmer värda att hålla utkik efter de kommande åren:

Hold the Dark - 2018

Thriller av Jeremy Saulnier, regissören till intensiva ”Green Room”. Här utlovas det en mörk och blodig berättelse i Alaska, under en särskilt kall vinter. En flock vargar stjäl tre barn från en by, och vargexperten Russell Core kopplas in för att hitta dem.

The Irishman - 2019

Gangsterdrama. Den efterlängtade återföreningen/sammanslagningen av mellan Martin Scorsese, Robert De Niro, Joe Pesci och Al Pacino, det är minst sagt bäddat för en ny maffia-klassiker. De Niro spelar gangstern Frank Sheeran som vi får följa under flera årtionden av hans liv.

Läs också: 6 nya Netflix-serier du behöver ha koll på i år


Vilka originalfilmer ser ni mest fram emot? Kommentera nedan.
| 6 mars 2017 18:00 |