Serie

Skribent

MovieZine

2 mars 2017 | 08:00

6 nya Netflix-serier du behöver ha koll på i år

MovieZine var på plats i Berlin där några av årets nya tv-serier presenterades för första gången.
Man kan inget annat än konstatera att det går väldigt bra för Netflix just nu. De har satt en helt ny standard när det gäller streaming, och fortsätter att utvecklas för varje år som går genom att investera i icke-amerikanska produktioner. 
 
Jag är på plats i Berlin för att ta del av de kommande serie-tillskotten på Netflix. Dagen började med ”Dark”, en tysk serie som påminner väldigt mycket om ”Stranger Things” om jag har tolkat teasern rätt. 
 
Ett barn försvinner i en liten stad som drivs av fyra stora familjer, sakta nystas det upp något mystiskt i försvinnandet som lyfter fram hemligheter hos familjerna. Istället för en alternativ värld verkar denna serie kretsa kring frågan om tid och rum. ”Dark” har premiär i december.
 
 
En annan kommande titel som fick mig väldigt nyfiken är ”Las Chicas del Cable”. En spansk serie som kretsar kring en grupp kvinnor som jobbar som telefonister i Madrid året 1928. De blir vänner och vi får följa dem i sin vardag med alla positiva och negativa aspekter i att vara en självständig kvinna under 20-talet. ”Las Chicas del Cable” har premiär i april och har redan fått en andra säsong som spelas in i skrivande stund.
 
 
Sist men inte minst blev jag som förtrollad av verklighetsbaserade ”Glow” (Gorgeous Ladies of Wrestling) skapad av inga mindre än Carly Mensch (”Orange is the New Black”) och Liz Flahive (”Homeland”). Detta är en serie om en man som sätter ihop ett tv-program under 80-talet med kvinnor som brottas. Det lilla vi fick se var underhållande och jag blev väldigt nostalgiskt i och med 80-talsvibbarna. ”Glow” har premiär den 23:e juni.
 
 
Det är oerhört kul att se Netflix investera i utländska serier och filmer. De har kommit en lång väg sedan de samproducerade norska "Lilyhammer" ihop med NRK och strax efter det tog sina första steg i att skapa eget innehåll med "House of Cards". Jag hoppas att vi får se något riktigt stort samarbete med vårt lilla Sverige inom kort. Håller tummarna.
 
Andra serier som visades upp var: 
 
Suburra - Italiensk serie som handlar om makt, politik, brottslighet och kyrkan.
 
 
13 Reasons Why - Baserad på boken med samma namn. En ung tjej begår självmord. Efter händelsen blir skolan som paralyserad och en av klasskamraterna till den avlidna får ett gäng inspelade band där hon förklarar varför hon tog sitt liv.
 
 
Mindhunter - David Fincher ger sig in på serieplattformen och ger oss" Mindhunter". En thrillerdrama som vi faktiskt inte fick veta mer av än den här lilla teasern. 
 
 
Paula Fenjima Manrique
 
Vilka ser ni fram emot? Kommentera nedan.
| 2 mars 2017 08:00 |