Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

8 december 2013 | 19:01

10 hårda TV-julklappar

Här är tio TV-julklappstips som INTE är DVD-boxar! Allt från badsalt via väskor till plånböcker!

Nota bene att det i denna lista inte ingår några alkoholhaltiga drycker, trots att flera TV-serier fått egna. Detta på grund av att de inte finns att köpa i Sverige. Listan bygger på saker du kan införskaffa här eller som åtminstone kan skeppas hit.

Obs. Listan är inte heller i någon särskild ordning.

1. En ”Game of Thrones”-väska

Tjusig axelremsväska à la Messengerstil med Lannisters vapensköld och texten "Hear Me Roar". Finns att få tag i för runt trehundra kronor.

2. En Daryl Dixon-pappfigur i verklig storlek

Bisarr grej för den som verkligen älskar Norman Reedus rollfigur i ”The Walking Dead”. Du får dessutom ett foto på köpet. Denna dyrgrip kostar under fyrahundra SEK.

3. Ett ”The Big Bang Theory”-brädspel

Tävla mot dina andra "TBBT"-vänner om vem som vet mest om Sheldon och de andra i den überpopulära komediserien. Obs. Finns bara på engelska. Kostar runt 350 kronor.

4. Ett ”Bathing Bad”-badsalt

Som namnet låter påskina – ett ”Breaking Bad”-inspirerat badsalt som mer än lovligt påminner om det blå metaamfetaminet Walt och Jesse kokade i serien. För 169 kronor kan det bli ditt.

5. En ”Mad Men”-kokbok

Förvisso inofficiell och utan AMC:s godkännande men med över 70 recept på maten de åt och drinkarna de drack på den tiden. Lär dig exempelvis göra en ”Old Fashioned” som Don Draper föredrar den. Prislapp för en häftad version (obs, finns bara på engelska): 124 riksdaler.

6. En ”Doctor Who”-väckarklocka

Vilket ”Doctor Who”-fans skulle inte vilja vakna till en Dalek som via en liten projektor visar tiden samtidigt som den skriker ”EXTERMINATE”? Faktum är att du inte ens behöver vara ett fan för att uppskatta en sån här grej. 329 kronor går den på (då ingår batterier).

7. En ”Sons of Anarchy”-plånbok

Givetvis med tillhörande kedja för att kunna ha den i bakfickan på ett mycket ”Sons of Anarchy”-moderiktigt sätt. I svart läder med klubbmärket i silverfärgad metall. Finns för 249 kronor i Sverige.

8. En ”The Simpsons”-flasköppnare

Man ska kanske inte uppmuntra till drickande… men en talande ölöppnare där Homer Simpson vill få dig att dricka mer och snabbare… är ändå lite kul. I rätt händer. Plus att det går lika bra att öppna julmust som öl... Kostar 150 kronor.

9. En ”Släktet"-bok

Nästa år kommer Guillermo del Toros vampyrserie som bygger på hans egen boktrilogi. Den första boken heter ”The Strain”, precis som TV-serien. Den finns översatt till svenska och som pocket för 49 kronor. Även de två andra böckerna finns tillgängliga på svenska om man vill ge bort hela trilogin.

10. Ett ”Downton Abbey”-pussel

Istället för julpyssel ett julpussel till ”Downton”-älskaren. 1000 bitar som visar huvudfigurerna, främst från säsong ett när Matthew var en vital del i handlingen. Strax under 150 kronor går det på.

| 8 december 2013 19:01 |