Francophrenia 2012

Francophrenia poster

Synopsis

En minithriller ihopsatt av klipp ur James Francos gästspel i såpan "General Hospital".
Ditt betyg
4.0 av 1 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Francophrenia (Or Don't Kill Me, I Know Where the Baby Is)
Språk
Engelska
Land
USA
Längd

Recensent

Lotta Zachrisson

20 april 2012 | 14:01

I James Francos förvillade psyke

#TFF - Tribeca 2012 - Man kan tycka vad man vill om obskyra "Francophrenia" – och det är det nog många som gör också – men det går inte att komma ifrån att det här är ett av de mest kreativa användandet av "bakom scenerna"-material jag nånsin sett.

James Francos karriär går spikrakt uppåt - speciellt efter förra årets "127 Timmar" som älskades av både kritiker och publik - är han ett oerhört eftertraktat namn. Det var därför många som höjde på ögonbrynen när han valde en återkommande roll i tv-såpan "General Hospital". Hans mål med det är inte helt klart, men efter "Francophrenia" är det i alla fall tydligt att han gillar udda experiment.

Filmen börjar som en vanlig "the making of..." där Franco blir intervjuad av reportrar, skriver autografer och låter sig fotas med fans. Men ganska snabbt börjar filmen dra åt ett annat håll. Filmandet blir alltför närgånget, klippen är hoppiga och en oro sprider sig som man inte är van vid i såna här sammanhang.  Snart hör vi Francos viskande stämma som voiceover. "Varför är jag här? Vilka är alla dessa människor?" Har vi hamnat i hans mardröm eller kanske i hans förvillade psyke?

"Francophrenia" är underhållande för att den bryter mot det mesta, man kan imponeras av idéerna bakom den och då och då är det absurda riktigt roligt, som tex när den andra delen av titeln får sin förklaring. Men det är knappast en fantastisk helhet till film vi har att göra med. Bara omkring 75 minuter lång känns det ändå som om man har sett nog av experimentet mot slutet. Men respekten för James Franco - inte bara som skådespelare utan även som konstnär - den växer helt klart.

| 20 april 2012 14:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Francophrenia
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu