Den enfaldige mördaren (1982)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Skåne, 1930-talet. Sven är harmynt och kallas "idioten". När Svens mor dör, ackorderas han ut till den grymme fabrikör Höglund som utnyttjar honom som oavlönad dräng och låter honom bo i ladugården. I Anna och hennes familj möter Sven däremot värme och gemenskap. Av dem betraktas han inte som en idiot, och får arbete med lön. Men Höglund gillar inte att bli lurad på gratis arbetskraft och hämnas på Svens vänner...
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
ozjeppe
: Jodå, det är jag övertygad om, trots det anakronistiska slutet. Tror att Alfredson vill säga att förtryck och ondska är tidlösa företeelser.
ozjeppe
Mitt val till den bästa svenska filmen någonsin, om förtryck, människovärdet och vedergällning i 30-talets Skåne. Fantastiskt gripande, starkt och andligt drama av Hasse Alfredson med ett foto i världsklass och förstås en makalös rollprestation av Skarsgård. Det är sådana här dramer jag alltid kommer att hylla och ta till mitt hjärta istället för högtravande pretto-Bergmanfilmer!
13452
En av de bästa filmerna från norden någonsin. Tycker att denna slår tex. Pelle erövraren med hästlängder. Vet att danskar, norrmän och övriga nordeuropeer har rosat denna till skyarna. De som sett den alltså. Svag 5:a till filmen. 6/5 till Skarsgård!
Visa fler (4)

Veckans populära filmer

Visa fler