Intervju

Skribent

Mats Karlsson

9 augusti 2010 | 12:08

Vaughn dödförklarar superhjältegenren

Matthew Vaughn ska regissera "X-Men: First Class", men det hindrar inte honom från att dödförklara samma genre.

Matthew Vaughn är en regissör som har för vana att säga vad han tycker. Han har flera gånger påpekat hur mycket han avskyr att jobba med stora filmbolag och att enda chansen att göra en film är att gå independentvägen. I en intervju med LA Times berättar han varför han bestämde sig för att göra "X-Men: First Class".

- Jag tycker att vi nått gränsen med superhjältefilmer. Den har sitt öde beseglat och i vissa fall är inte kvalitetskontrollen som den borde vara. Människor kommer slutligen att tröttna på det. Jag tror att möjligheten att göra en sådan film kommer bara uppenbara sig två eller tre gånger. Sedan kommer genren att vara död för ett tag, eftersom publiken har blivit bombarderad alltför mycket. Det är ett överfullt rum. Det är för mycket, säger Vaughn.

Vaughn skulle tidigare regissera både "X-Men 3" och "Thor", men valde att hoppa av projekten.

- Det som hände med "X-Men 3" var att jag inte hade tid att göra filmen på det sätt som jag ville göra. Jag hade en vision hur den skulle vara och jag ville göra den minst lika bra som "X-Men 2" och jag insåg att den  aldrig kunde bli det. Jag visste bara att det inte var rätt sak för mig att göra. Det var ett svårt beslut, eftersom det var ett fantastiskt erbjudande. Men jag försökte skapa en karriär som regissör och jag ville inte bli killen som hade gjort en dålig "X-Men"-film.

- Jag kunde ha gjort filmen hundra gånger bättre än den film som gjordes. Det låter arrogant, men jag kunde ha gjort något mer med känsla och hjärta, avslutar Vaughn.

Matthew Vaughns "X-Men: First Class" får världspremiär 3 juni 2011.  

| 9 augusti 2010 12:08 |