Intervju

Skribent

Jonatan Blomberg

17 september 2023 | 14:00

Fares Fares hyllas av "The Wheel of Time"-skådespelaren: "Helt fantastisk"

MovieZine snackar med "The Wheel of Time"-skådespelaren Marcus Rutherford om hur det var att arbeta med Fares Fares under inspelningarna av fantasyserien.
Häromdagen rapporterade vi om att Fares Fares regidebut "En dag och en halv" blivit den mest sedda icke-engelskspråkiga filmen på Netflix just nu. Men hyllningarna håller sig inte bara till insatsen i Netflix-filmen. MovieZine har även pratat med "The Wheel of Time"-skådespelaren Marcus Rutherford, som spelar en av huvudrollerna (som Perrin) i den påkostade fantasyserien.
 
Under andra säsongen av "The Wheel of Time" så delar Rutherford några scener med Fares Fares, som spelar en av fantasyseriens mer onda karaktärer, så vi frågade honom hur det var att arbeta tillsammans. Och det verkar onekligen som att Fares Fares gjorde ett positivt intryck på Rutherford:
 

"Fares Fares kommer att ta den här andra säsongen med storm"

 
Marcus Rutherford som Perrin i den tredje säsongen av "The Wheel of Time". 
 
Med tanke på att du fick åtminstone en längre scen ensam tillsammans med Fares Fares, som också är från Sverige, så tänkte jag börja med att fråga hur det var att arbeta med honom?
 
- Han är bara helt fantastisk. Han är någon som verkligen står ut ur mängden i avsnitten han är med i. Och jag tror verkligen att Fares Fares kommer att ta den här andra säsongen med storm, när tittarna får se ännu mer av honom. Det är en karaktär som är väldigt cool och han har tagit sig an den på ett bra sätt. Han är en av få skådespelare som kommit in och verkligen lärt oss alla så mycket
 
- Jag tror också att man har väldig tur som skådespelare i början av sin karriär, att ha den typen av skådespelare komma in med så stort självförtroende och förståelse över sig själv och sin förmåga. Det blev nästan att jag lärde mig saker av honom bara av att befinna mig i samma rum. Jag har en scen med honom tidigt under säsongen, precis som du nämnde, i en ganska intim miljö bara han och jag. Och där lärde jag mig verkligen otroligt mycket. Ibland är det så mycket effekter och stora inspelningsplatser i den här serien, så att få klämma in en mindre scen med bara Fares och mig mitt i allt det kändes helt fantastiskt. Det gör också att man får en möjlighet att verkligen utveckla sin karaktär snabbare.
 

"Börjat närma oss böckerna avsevärt mer gällande Perrin"

 
Marcus Rutherford som Perrin i den tredje säsongen av "The Wheel of Time". 
 
Din egen karaktär i serien frångick böckerna en del under den första säsongen. Nu under den andra så styr vi oss lite närmare böckerna, men vad har du gjort för att få Perrin att kännas som din egen?
 
- Ja, under den första säsongen fanns det en hel del förändringar i Perrins del av berättelsen - särskilt i jämförelse med böckerna. Men det var ändå skönt att få lägga den grunden kring var han befinner sig i den här världen och vad det finns för trauma som påverkar honom. När vi nu tagit oss an den andra säsongen så har vi definitivt börjat närma oss böckerna avsevärt mer gällande Perrin.
 
- Så det var kul att faktiskt få sluka de kapitel i böckerna kring min karaktär som vi adapterade under den här säsongen och se likheterna. Karaktären är så klart fortfarande en mix av manus från serien och det vi kunnat läsa om i böckerna, men jag gillar verkligen de delar som överlappar mest. Det är något vi fortsätter göra nu under den tredje säsongen också. 
 
 
De fem första avsnitten ur den andra säsongen av "The Wheel of Time" finns nu tillgängliga hos Prime Video. Den andra säsongen kommer att bestå av totalt åtta nya avsnitt, som släpps ett i taget varje fredag. 
 

Läs också: Varför är det så svårt att adaptera "The Wheel of Time"? Skådespelarna förklarar!

 
Har du hunnit ge den andra säsongen av "The Wheel of Time" en chans ännu? Vad tycker du om Fares Fares insats hittills? Kommentera gärna nedan!
| 17 september 2023 14:00 |