Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 september 2023 | 10:00

Fares Fares svenska thriller är en global tittarsuccé på Netflix: "Otroligt stolt"

Svenska "En dag och en halv" är den mest sedda icke-engelskspråkiga filmen på Netflix just nu.
Netflix-publikens sug efter spännande nytt content verkar omättat, och språkbarriärerna är sällan ett hinder. Och när Fares Fares släpper en laddad dramathriller om en trasig familj och en polisjakt på svensk mark, är den globala succén ett faktum.
 
Färska siffror från streamingjätten visar att "En dag och en halv" har klättrat på topplistan - för att bli den mest sedda icke-engelskspråkiga filmen i världen! Under premiärveckan sågs den av 4,4 miljoner hushåll och landade på tredjeplatsen. Den senaste veckan är filmen nummer 1 med ytterligare 6,5 miljoner views.
 
- Det känns stort att så många har valt att se “En dag och en halv” på Netflix. Jag är otroligt stolt över filmen och känner mig tacksam över att få ha skapat den tillsammans med ett så engagerat och professionellt team och skådespelare, säger regissören/skådespelaren i en kommentar till MovieZine.
 
 
I "En dag och en halv" möter vi en desperat man (Alexej Manvelov) som kidnappar sin exfru (Alma Pöysti), och polismannen (Fares) som tvingas att köra dem under ständigt pistolhot. Fares Fares har berättat för MovieZine att hans regidebut är inspirerad av verkliga händelser som han hörde om på radion för flera år sedan.
| 14 september 2023 10:00 |