Intervju

Skribent

Jonatan Blomberg

23 september 2023 | 20:40

"The Wheel of Time" har verkligen lyckats hitta rätt skådespelerska

MovieZine snackar med Ceara Coveney om hur det var att ansluta till "The Wheel of Time"-serien som Elayne Trakand.
Den första säsongen av "The Wheel of Time" levererade några lite väl stela skådespelarprestationer som drog ned helhetsupplevelsen. Där har det visserligen blivit bättre nu under den andra säsongen i flera av fallen från den första vändan, men personligen har jag imponerats mest av Ceara Coveneys annorlunda men härliga energi i nya rollen som Elayne Trakand. 
 
Veteranerna Fares Fares och Rosamund Pike tuffar givetvis på lika bra som tidigare. Men bland de yngre skådespelarna så finns det utan tvekan gott om potential när det kommer till doldisen Coveney, som tidigare bara dykt upp i några avsnitt av "Young Wallander". Jag har inte själv läst böckerna, men alla jag pratat med om serien verkar vara överens om att det är precis såhär som man föreställt sig Elayne i böckerna - vilket ju bådar gott för seriens framtid. 
 
MovieZine fick chansen att ställa några korta frågor till Coveney i somras, om hur det hade varit att komma in efter alla andra till den gigantiska produktionen och vem Elayne Trakand är i "The Wheel of Time":
 
Madeleine Madden och Ceara Coveney som Egwene och Elayne i andra säsongen av "The Wheel of Time".
 
Du spelar en av få helt nya karaktärer under den andra säsongen av "The Wheel of Time". Hur var det att hoppa ombord det här gigantiska fantasyprojektet när nästan alla andra redan var vana vid det här maskineriet bakom kulisserna?
 
- Jag hade verkligen tur med hur välkomnande alla i casten var när jag hoppade ombord, man tog verkligen emot mig med öppna armar. Det var skönt att kunna bli lite guidad genom den här stora produktionen jag kom in som helt ny, i en redan väloljad maskin.
 
- Att få hoppa ombord på en fantasyserie av den här storleken, med alla fantastiska miljöer uppbyggda på det här sättet och sedan fyllda med detaljrik rekvisita och alla dessa kostymer... det är nästan inga greenscreens. Det gör att det finns så mycket att interagera med under inspelningarna, som hjälper en att kliva in i den här världen. Det var väl lite överväldigande de första dagarna, men sedan kändes det bara helt naturligt. En helt fantastisk erfarenhet att ha fått vara med om.
 

"Hon har aldrig haft några verkliga vänner förut"

 
Ceara Coveney och Zoë Robbins som Elayne och Nynaeve i andra säsongen av "The Wheel of Time".
 
Kan du förklara lite mer specifikt vem din karaktär i serien är och hur hon passar in i "The Wheel of Time"-världen? 
 
- Jag spelar Elayne Trakand, hon är arvtagerska till tronen i Andor. Hon står alltså näst på tur att bli drottning där. Hon är en väldigt intressant karaktär, eftersom hon givetvis har all elegans och träning i grunden för någon som under hela sitt liv formats för att passa in i rollen som framtida drottning. 
 
- Men hon har även ett lejons hjärta och är en djupt hedervärd kvinna, som är väldigt lojal och har en hög pliktkänsla. Särskilt för någon som är så ung. Hon är också väldigt intelligent och älskar att lära sig mer om alla olika slags kulturer som hon sedan kommer att få regera över.
 
- Jag tror verkligen att hon kommer att bli en intressant ny karaktär för tittarna att lära känna under den här andra säsongen av "The Wheel of Time". Hon påverkar även dynamiken lite mellan Egwene och Nynaeve under säsongen, eftersom Elayne inte är en typ av människa som dem har stött på tidigare i sina liv. 
 
- Samtidigt är Elayne på en egen ny slags resa, för hon har aldrig haft några verkliga vänner förut. Hon har uppfostrats på ett sätt där hon inte riktigt trott att det funnits utrymme för riktiga vänner i hennes liv, om hon ska kunna bli en drottning för hela sitt folk. Det har därför varit kul att få spela henne under den här säsongen där hon börjar inse att det inte nödvändigtvis behöver vara på det sätt hon trott. 
 
 
Det finns nu sex avsnitt tillgängliga ur den andra säsongen av "The Wheel of Time" hos Prime Video. Säsongsfinalen släpps den 5 oktober, men serien har redan börjat spela in den tredje säsongen så vi har ännu mer "The Wheel of Time" att se fram emot. 
 

Läs också: "The Wheel of Time" bytte ut skådisen mellan säsongerna

 
Vad har du tyckt om Ceara Coveney i rollen som Elayne? Håller du med mig om att hon är en av de bästa i serien den här säsongen? Kommentera gärna nedan!
| 23 september 2023 20:40 |