Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

6 februari 2022 | 09:00

Kunal Nayyar: "Jag vill inte spela samma typ av roll i resten av mitt liv"

"The Big Bang Theory"-skådespelaren Kunal Nayyar berättar om rollen i den nya thrillerserien "Suspicion" hos Apple TV+.
Kunal Nayyar är utan tvekan mest känd för sin roll i den oerhört framgångsrika sitcomserien "The Big Bang Theory", som tuffade på i 280 avsnitt fördelade på 12 säsonger. Det är däremot inte helt lätt att gå från en väldigt specifik och omtyckt roll där alla känner igen dig, till ett helt annat projekt utan att "förtrollningen" bryts för tittarna där hemma i sofforna. 
 
Under tiden som Raj i "The Big Bang Theory" var det så många av seriens fans som trodde att Nayyar fejkade sin brytning i serien att han skrev boken "Yes, my accent is real". Skådespelaren är visserligen född i London men växte upp i Indien. I den nya serien "Suspicion" sportar han däremot både en brittisk dialekt och ett helskägg, som tack vare det totala bytet av genre från sitcom till konspirationsthriller faktiskt gör det svårt att ens känna igen Nayyar.
 
Handlingen i den nya serien följer fyra brittiska medborgare som alla råkar ha besökt samma hotell i New York, där en kidnappning av sonen till en framstående affärskvinna (spelad av Uma Thurman) ägde rum under exakt samma period. Plötsligt jagas britterna från hotellet av både FBI och den brittiska underrättelsetjänsten National Crime Agency. De fyra utpekade försöker samtidigt desperat bevisa sin oskuld och skyller på att man bara råkat vara på fel plats vid fel tillfälle, men frågan är om det verkligen går att lita på alla fyra?
 
MovieZine fick chansen att snacka med Nayyar i samband med premiären av "Suspicion" hos Apple TV+, där han berättade om hur han gärna vill bredda sin portfolio och fortsätta spela nya typer av roller. Han förklarar även vad som lockade mest med just "Suspicion" och hinner även med att utnämna svensken Johan Renck till en av världens bästa regissörer.
 

"Efter "The Big Bang Theory" funderade jag mycket på hur jag ville att min framtid skulle se ut"

 
Kunal Nayyar och Tom Rhys Harries i "Suspicion".
 
Om vi börjar från början. Hur gick det till när du fick din roll i "Suspicion" - och vad var det som lockade dig mest med den?
 
- Chris Long [har regisserat fem avsnitt av "Suspicion"], som jag redan var ett stort fan av efter "The Americans", hörde faktiskt av sig till mig. Sedan var det en kombination av saker som gjorde att det här kändes som rätt projekt för mig. Efter "The Big Bang Theory" funderade jag mycket på hur jag ville att min framtid skulle se ut och vad jag ville göra för något. Jag gillade dessutom även den israeliska tv-serien "False Flag", som ligger till grund för "Suspicion". Sedan kändes det spännande att få testa att göra en tv-serie hos Apple TV+. Det var många olika saker tillsammans som gjorde att jag verkligen ville vara en del av "Suspicion".
 
Du kommer givetvis alltid att förknippas med Raj på ett eller annat sätt, med tanke på vilken enorm succé "The Big Bang Theory" blev över hela världen. Rollen i "Suspicion" är däremot väldigt annorlunda och det skulle inte förvåna mig om det är många tittare som inte ens kommer att känna igen dig. Är det något du själv tänker på nu när du väljer nya roller, att utmana dig med så annorlunda projekt som möjligt? 
 
- En väldigt bra fråga. Jag tror att oavsett hur jag uppfattas av andra, så vill jag själv som skådespelare alltid försöka att utmana mig. För att se hur långt jag kan ta det, när jag tar mig an något nytt. Men det finns utan tvekan en del av mig som alltid kommer att förknippas med Raj, precis som du nämnde. Det samma gäller alla andra karaktärer jag spelat också, även fast han givetvis är den största. Men jag vill inte spela samma typ av roll i resten av mitt liv. Jag vill definitivt bredda min portfolio och det var även något jag tänkte på när jag tog den här rollen. 
 

"Johan Renck är en av de bästa regissörerna i världen just nu!"

 
Tom Rhys Harries, Kunal Nayyar, Georgina Campbell och Elizabeth Henstridge i "Suspicion".
 
Handlingen i "Suspicion" börjar som en ganska typisk konspirationsthriller, men utvecklas allt mer under säsongens gång med flera större teman och kommentarer kring världen vi lever i. Finns det något du hoppas att folk ska ta till sig lite extra, efter att ha sett färdigt serien?
 
- Definitivt. För det första så tycker jag att det är en underhållande och spännande thriller, vilket jag hoppas att folk kommer att uppskatta bara av sig själv. Men den andra delen är givetvis den här lite större meningen som serien kan fylla, genom att uppmana oss att vara mer ärliga och värdesätta sanningen. Vi lever i en värld där folk inte ställs till svars för sina lögner. Jag tycker att det känns viktigt att få människor att börja värdesätta sanningen igen. Så, den här serien är både ren underhållande samtidigt som vi får se en återspegling av den värld vi lever i just nu. 
 
Jag måste så klart även passa på att fråga dig lite om den kommande långfilmen "Spaceman", där du spelar mot Adam Sandler. Den regisseras ju dessutom av den svenska regissören Johan Renck. Finns det något du kan eller får säga om den produktionen i nuläget?
 
- Om jag ska vara helt ärlig så är jag fortfarande svuren till mer eller mindre tystnad gällande det projektet. Eftersom filmen är inte helt färdigställd ännu. Men det var i alla fall en riktigt rolig erfarenhet. Johan Renck är en av de bästa regissörerna i världen just nu! Inte nog med att vi hade det arbetsmässigt väldigt kul under inspelningarna, så har han blivit en god vän nu efteråt. Jag hoppas verkligen att jag kommer att kunna hälsa på honom i Sverige någon gång i framtiden.
 
 
 
De tre första avsnitten av "Suspicion" finns nu tillgängliga hos Apple TV+. Den första säsongen kommer att bestå av totalt åtta avsnitt. "Spaceman" förväntas dyka upp någon gång under 2022 hos Netflix.
 

Läs också: 6 nya grymma tv-premiärer hos Apple TV+ under våren 2022

 
Kommer du att ge "Suspicion" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 6 februari 2022 09:00 |