Serie

Skribent

Alexander Svensson

29 januari 2024 | 17:15

Nytt rekord för "Suits"! Streamades i hela 57 miljarder minuter förra året

"Suits" fick nytt liv på Netflix i USA, och har nu tagit sig ända in i rekordböckerna.
Det var nog få som missade att advokatserien “Suits” något oväntat seglade upp som allmän streamingfavorit under sommaren 2023, trots att serien varit avslutad sedan 2019. De höga tittarsiffrorna som serien plötsligt kom upp i på Netflix fick igång intresset för en ny spinoffserie, och nu visar det sig att “Suits” även slagit rekord i USA. 
 
“Suits” har nämligen blivit den serie som tittats på i flest minuter under ett och samma år i USA någonsin. Detta enligt Nielsen, som för statistik över streaming i USA. Tidigare rekordhållare var amerikanska versionen av “The Office”, men den får nu alltså se sig slagen. 
 
 
Hur ser siffrorna ut då? Jo, “The Office”-rekordet var 57.1 miljarder sedda minuter på ett år. “Suits” lyckades under 2023 komma upp i 57.7. Inte en enorm skillnad kanske, men alla tal räknas. Nielsen mäter endast i USA, och endast på tv-apparater, vilket innebär att visningar via exempelvis smartphones inte räknas in. De tio mest streamade serierna, med Suits i täten, finns i Nielsens lista här:
 
 
Ett generellt mönster är att det är långa serier med många avsnitt som vinner i Nielsens mätningar. Utöver "Suits" har vi bland annat amerikanska polisserien "NCIS", läkarserien "Grey's Anatomy" och älskade sitcoms som "Vänner" och "The Big Bang Theory".
 
“Suits” gick i totalt nio säsonger, och följde den framgångsrike advokaten Harvey Specter och hans medarbetare Mike Ross. I rollerna syntes bland andra Gabriel Macht, Patrick J. Adams och Meghan Markle.
| 29 januari 2024 17:15 |