Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

13 november 2013 | 20:30

"Sebbe" har blivit stor

Sebastian Hiort af Ornäs, från Guldbaggevinnande "Sebbe", är snart tillbaka på bioduken.

För tre år sen spelade han en mobbad 15-åring i filmen som bär hans namn. Nu är Sebbe, eller Sebastian Hiort af Ornäs, tillbaka på bioduken. Den här gången som Markus, en frustrerad Kirunagrabb på väg in i vuxenlivet, i dramat "Ömheten".

- Han är en revolutionerande kille med väldigt kort stubin. Han har ett mål som han verkligen vill sträva efter, som han inte riktigt lyckas med, berättar skådespelaren för MovieZine.

Hur mycket fick ni veta om vad det skulle bli av filmen, när ni spelade in?

- Jag fick faktiskt inte veta så mycket. Vi blev tillsagda att göra det eller det, och visste aldrig riktigt hur de hade tänkt. Men det blev ett... oväntat resultat. Filmen är över mina förväntningar.

Regissören Sofia Norlin gjorde en del research i Kiruna, för att träffa människorna och ta del av deras historier. Vad visste du själv om staden?

- Jag visste ingenting om Kiruna. Att de hade en gruva, det var väl det enda. Men det var bara att försöka anpassa sig så mycket som möjligt och köra sin grej.

Vad har du gjort mellan "Sebbe" och "Ömheten"?

- Kortfilmen "Ett hopp" som släpps snart, där Simon Settergren är med. Sen har jag gjort TV-serien "Morden i Sandhamn" och spelat en biroll i "Den fördömde".

Vad händer härnäst?

- Jag har gjort en del auditions för nya roller. Och jag hoppas att "Ömheten" kommer runt på filmfestivaler utomlands, och att den håller kvar ett tag så att folk får chansen att se den. Det är en väldigt smal film, men väldigt fin. Så jag håller tummarna.

"Ömheten" visas på Stockholms filmfestival och har biopremiär 6 december.

| 13 november 2013 20:30 |