EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

7 juli 2014 | 20:00

Möt "Transformers"-stjärnorna Jack Reynor och Nicola Peltz

MovieZine mötte nykomlingarna i "Transformers: Age of Extinction" för att prata om skrämmande e-mail från Michael Bay, och vad de själva helst ser för filmer.
När du går och ser "Transformers: Age of Extinction" på bio i veckan är det troligen inte för de mänskliga skådespelarnas insatser först och främst. Men håll ändå ögonen öppna efter två nykomlingar. Du lär nämligen se mer av dem i framtiden.

Nicola Peltz sågs i "The Last Airbender" medan Jack Reynor hyllades för det relativt okända dramat "What Richard Did". Snart är det inte många biobesökare som har missat dem. Michael Bays fjärde film i den påkostade serien om robotar från yttre rymden är på god väg att bli årets största film. 

Succén kom å andra sidan inte som en överraskning för Reynor, som berättar för MovieZine:

- Michael Bay har fantastiska meriter och får alltid enorma premiärer. Så vi väntade oss nog bra siffror. Men det är första gången som Nicola och jag upplever något sådant, och att resa världen runt och promota filmen är väldigt kul.

Hur mycket visste ni om Transformers sedan innan?

Nicola Peltz: Vi växte upp som stora fans, så det är väldigt spännande att vara en del av den fjärde filmen. 

Jack Reynor: Jag hade leksakerna när jag var barn, tittade på den animerade serien när jag växte upp och sedan såg jag de tre första filmerna. 

Large tfas

Ni är nykomlingarna i det här gänget och jag har hört att du, Jack, har en kul historia om när du fick rollen.

JR: Japp. Jag fick ett samtal från Michael (Bay) ett par veckor efter mina provfilmningar… Han skickar mig först ett mail, där allt som står är: "Bay här. Ring mig", och så ett mobilnummer. Det är ganska skrämmande att få ett mail från den här snubben... Jag var i New York på sista inspelningsdagen av en annan film. Hade inte sovit på två veckor när vi ringdes. Han sa: "Tyvärr, det blir inget". Åhhh…! Jag blev så besviken. Sen följde tio, femton sekunders tystnad innan han sa: "Nä, jag driver bara med dig."

Nicola, du känner Mark Wahlberg sen tidigare. Hur är det med hans ökända entourage, har du träffat dem?

NP: Ja, och det finns en historia där också. Vi var i Shanghai och skulle gå på en fin restaurang. På ett bord stod det tre vaser med två guldfiskar i varje. Jag gick på toa och när jag kom tillbaka var vasen i mitten tom. Jag visste genast att det var någon av Marks killar. Det visade sig senare att Nacho åt upp två av fiskarna och drack upp allt vatten för att skölja ner dem. Mark hade nämligen slagit vad med honom om 200 dollar...

Vad var den största utmaningen för er under inspelningarna?

JR: Att vara hemifrån i åtta månader i sträck utan att kunna åka tillbaka, var krävande för mig. Men jag hade tur som kunde ha med mig min flickvän under långa perioder. Min kusin kom också på besök. Oavsett hur tufft det är att vara borta från familj och vänner är det givande att spela in en film som den här. 

NP: Allt har sina utmaningar. När man spelar en scen mot robotar, och måste komma ihåg deras repliker så att man tittar åt rätt håll… Man får använda mycket fantasi.

Robotarna ser så verkliga ut, men hur funkar det för er på inspelningen?

JR: Det är första gången som jag jobbar med en film i denna skala och också måste föreställa mig enorma robotar överallt. Mark och jag har pratat mycket om det. Han hade just gjort "Ted" och var van vid att tänka så. Han sa att oavsett hur fånig man känner sig så måste man bara ge sig hän och lita på att regissören får det att se bra ut i slutändan. Som skådespelare måste man använda sin fantasi. Det var knepigt de första två veckorna men sedan blev jag allt säkrare.

Large trans2

Vilken är er favoritfilm av Michael Bay?

NP: För mig är det nog tredje ”Transformers". 

JR: Jag älskade "The Rock". Den är häftig.

Den bästa irländska filmen?

JR: "Det gröna fältet". Den måste du se. Jim Sheridan, Richard Harris, Brenda Fricker, Sean Bean, Tom Berenger... Helt otrolig! Den, och "Hunger".

Och din favoritfilm, Nicola?

NP: Jag älskar "Leon" med Natalie Portman. Samt "Valley of the Dolls". Jag älskar "Borta med vinden", men vem gör inte det? Jag älskar också "Step Brothers".

Vilken blandning. "Transformers" är som sagt på väg att bli årets största film. Hur toppar man en sån här upplevelse?

JR: Det gör man inte! Det var det, vi är klara nu, vi slutar på topp. Haha!

NP: Nu gör vi pressturnén och det är spännande att resa till vackra platser och visa filmen för otroliga fans. Att träffa dem är så spännande för oss och vi uppskattar deras stöd.

JR: Folk är så entusiastiska så det är häftigt. Det är skönt att de accepterar oss, eftersom vi kommer in i filmserien i den fjärde delen. Publiken och de gamla fansen har tagit emot oss med öppna armar. Vi kunde inte veta hur de skulle ta emot oss, men de har varit stöttande.

Det blir troligen en "Transformers 5", vad skulle ni vilja se i den?

JR: Vi vet inte om det blir så än, men om vi får möjligheten att återvända så absolut. Jag vill åka och spela in på Irland såklart.

NP: Jag hoppas på Australien eller Paris.

"Transformers: Age of Extinction" har biopremiär 10 juli men smygvisas redan nu på biografer runt om i landet.

Läs också: 

| 7 juli 2014 20:00 |