Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 juli 2014 | 12:00

Michael Bay har ett tips till alla filmkritiker

”Transformers”-regissören frågade pressen: ”Vilken film har ni recenserat egentligen?”

Att biopublik och filmkritiker sällan är överens, det är inget nytt. Det kan knappast bli tydligare än efter premiärhelgen för ”Transformers: Age of Extinction”.

Den fjärde filmen i Michael Bays bombastiska actionserie har på bara tre dagar spelat in 300 miljoner dollar världen över, vilket är årets starkaste biopremiär hittills. Mindre roliga siffror blir det när man ser på recensenternas snittbetyg: enligt RottenTomatoes har fjärde ”Transformers” fått de sämsta recensionerna av Bays samtliga filmer. 

- De borde tvinga recensenter att sitta med i publiken, helt själva, omgivna av riktiga biobesökare. Det är så man ska se på film, sa regissören när han träffade pressen i Berlin i måndags.

- Jag har sett filmen kanske 25 gånger nu, med publik. De applåderar, de skrattar och de jublar. Så jag vet inte vilken film de har recenserat. Folk kommer ut och är nöjda. Det är det vi försöker göra. Vi är bara underhållare.

I Sverige har ”Transformers: Age of Extinction” biopremiär den 10 juli. Det återstår att se om svenska kritiker vågar gå mot strömmen - som vi själva såg under världspremiären i Berlin är filmen inte alls så dålig som det sägs.

Läs vår recension här...

| 1 juli 2014 12:00 |