EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

5 juli 2014 | 09:00

Li Bingbing tjatade till sig en roll i "Transformers"

Det säger bangbang i Hongkong när Bingbing tar plats i "Transformers: Age of Extinction".
Li Bingbing är en av nykomlingarna i Michael Bays påkostade "Transformers"-serie. Här spelar hon företagskvinnan Su Yueming, som får visa oanade fighting skills i kampen mot onda robotar och ondare konspiratörer. 

Men det var nära att rollen såg helt annorlunda ut, berättar skådespelerskan för MovieZine i Berlin.

Man har aldrig sett en kvinna sparka så mycket röv i en Michael Bay-film. Hur gick det här till?

- Jag träffade Michael i hans studio där han berättade för mig om filmen. Han pratade om en karaktär som är VD för företaget som bygger Transformers, som från början skulle vara en man. Under mötet frågade jag honom varför inte göra honom till kvinna. Jag äger själv två företag, och en restaurang. Jag är VD i verkliga livet! Han skulle fundera på det, och två månader senare fick jag ett rollerbjudande. 

- När vi började spela in filmen så var det många samtal om min karaktär. Jag uppskattar verkligen allt han har gjort för mig, han brydde sig om mig och mina känslor, och lyssnade på vad jag hade att säga om karaktären. Han ville göra henne mer rik och levande. Jag kom med förslaget att jag kunde göra mer martial arts. Jag älskar kung fu, och bad honom lägga till ett slagsmål bara för mig. Jag kan sparka röv! När vi plåtade för filmaffischen såg han att jag kan sparka väldigt högt. Han var så imponerad att han la till fler scener för mig.


I den fjärde filmen i "Transformers"-serien utspelas finalen i Shanghai och Hongkong. Inte förvånande har filmen redan blivit framgångsrik på kinesiska biodukar. En bidragande faktor är såklart Li Bingbings medverkan, men det finns ytterligare några kinesiska skådespelare som bara den lokala publiken lär känna igen. 

- Vi har en till skådespelare som är väldigt känd, Hangeng. Han är egentligen sångare, och en väldigt populär sådan. I filmen spelar han sångaren som sitter och spelar i bilen. 

Vad lärde du dig av Michael Bay om blockbusters?

- Jag lärde mig prata bättre engelska när Michael var min lärare (skratt). Han lät mig aldrig ha med mig tolk på inspelningen. Och det kan vara svårt att hänga med när Michael Bay pratar. Han sa: "Du förstår bara det du vill förstå", men sanningen är att han ibland säger saker som bara han förstår. Stanley Tucci fick översätta åt mig.

Du spelade också en hårding i senaste "Resident Evil", föredrar du actionroller?

- Jag älskar det! Jag älskar kung fu och martial arts. Men jag älskar också konstnärliga filmer, jag vill göra mer såna, och mer romantiska filmer.

Vad blir nästa för dig?

- Jag har några erbjudanden men har inte bestämt mig än. Jag jobbar gärna med Michael Bay igen. Han är begåvad, verkligen ett geni. Han skapar mirakel. Jag vet inte om jag kommer tillbaka i "Transformers 5", men jag hoppas det.

"Transformers: Age of Extinction" har biopremiär 10 juli.
| 5 juli 2014 09:00 |