Intervju

Skribent

Patrik Linderholm

3 september 2021 | 15:00

Möt Marvels nya hjälte: “Fantastisk känsla”

Vi har träffat skådespelarna i Marvels nya storsatsning "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" för att prata om allt från oväntade stunts till att jobba med Tony Leung.
Den tredje december 2018 skrev skådespelaren Simu Liu så här på sin Twitter: “OK Marvel, are we gonna talk or what” tillsammans med hashtaggen #ShangChi. Den 21 juli 2019 kom uppföljningstweeten: “Well shit”. På bara ett halvår hade Liu gått från hoppfull Marvelaspirant till framtida superhjälte, allt tack vare – delvis – en tweet. När MovieZine träffade Simu Liu för att prata om hans superdebut i “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” passade vi på att fråga honom om den nu ikoniska tweeten och hur hans resa som Marvels första superhjälte med asiatiskt ursprung varit.
 
– Så här i efterhand önskar jag att jag hade twittrat om att få tio miljoner dollar. Det hade gett en mycket bättre och snabbare utdelning. Skämt åsido, många gillar att ta upp den där tweeten och det är en fantastisk historia nu när man ser tillbaka på det. Men vid den tidpunkten hade jag verkligen inga som helst förväntningar på att jag faktiskt skulle få den här rollen, så tro mig – det var verkligen ett enormt ögonblick när jag fick beskedet. Jag minns att jag började gråta och tänkte att inget i mitt liv någonsin kommer vara detsamma.
 
– Och det är sant, för de här senaste åren har varit ett helt galet äventyr. Jag fick åka till Australien för att spela in den här filmen, jag har fått vara på framsidan av Men’s Health Magazine, jag har fått gå på röda mattan med mina föräldrar i Hollywood medan massiva posters med mitt ansikte hängde ovanför. Nu har vi äntligen kommit fram till tillfället då vi ska få dela med oss av den här filmen med resten av världen och det är en fantastisk känsla.
 
 
Se hela intervjun med Simu Liu här. 
 
I “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” spelar Liu bland annat mot Awkwafina, som spelar Shang-Chis bästa vän Katy. Tillsammans har de ett väldigt kärleksfullt men platoniskt förhållande, som fångas extra bra tack vare skådespelarnas kemi med varandra. Och enligt Awkwafina själv slog gnistan dem emellan till på en gång.
 
– Ja, jag tror faktiskt det skedde på en gång. Simu är en fantastisk person att jobba med och väldigt lätt att ha att göra med. Vår jargong utvecklades väldigt naturligt, nästan oväntat så.
 
Och trots att karaktären Katy inte får göra lika avancerade actionsekvenser som de övriga karaktärerna i filmen så var Awkwafina ändå förvånad över hur mycket stunts hon fick göra i filmen.
 
– Jag fick inte göra så mycket fightträning, men jag gjorde faktiskt en del stunts. Jag trodde faktiskt inte jag skulle få göra så pass mycket stunts som jag gjorde, men det var häftigt för det känns som att stuntteamet verkligen litade på mig. Även om jag ramlade på rumpan några gånger.
 
 
Se hela intervjun med Awkwafina här. 
 
I filmen medverkar även skådespelaren Fala Chen, som var den som fick spela in de mest intima scenerna tillsammans med filmlegenden Tony Leung, som spelar filmens antagonist. Och trots den cinematiska lystern som omgav honom erkänner Chen att Leung faktiskt är väldigt lugn och jordnära.
 
– Han var otroligt ödmjuk och tillmötesgående. Initialt var jag jättenervös inför inspelningen, men när vi väl började kändes han nästan som en alldeles färsk skådespelare som hela tiden frågade om inputs och hur vi skulle göra scener. Den ödmjukheten gjorde mig väldigt smickrad. Det var överlag en väldigt avslappnad inspelning. Vår regissör, Destin, lät oss göra väldigt många egna beslut kring våra karaktärer och låta inspelningsplatsen vara vår lekplats.
 
Simu Liu fyller i:
 
– Både Tony (Leung) och Michelle (Yeoh) har egenskapen att ta ner sig själva och sin omgivning på jorden. De är lika legendariska i verkligheten som de är på film. Jag tror att Michelle är väldigt medveten om att hon kan framstå som tuff och skrämmande på film, så hon väger upp för det i verkligheten. Första dagen vi träffades gav hon mig ett enormt leende och världens kram, och berättade hur kul vi skulle ha tillsammans. Och Tony är även han en väldigt mild och snäll person. Han är en man av få ord och jag tror det är därför hans ögon blir så djupa och känslosamma. Han var väldigt tålmodig och generös gentemot mig, trots att jag bombarderade honom med frågor hela tiden.
 
 
 
Se hela intervjun med Fala Chen här.
 
"Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" visas just nu på bio.
| 3 september 2021 15:00 |