EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

20 december 2016 | 21:00

Jennifer Lawrence och Chris Pratt svarar på läsarnas frågor

"Det var en av de första inspelningsdagarna, så ingen visste om vilka idioter vi var".
Chris Pratt och Jennifer Lawrence , två av filmvärldens klarast lysande stjärnor just nu, har parats ihop i bioaktuella ”Passengers”. I den romantiska science fiction-filmen spelar de två rymdresenärer som vaknar upp helt ensamma på ett lyxigt rymdskepp. Kärlek uppstår, sedan komplikationer när deras farkost drabbas av teknikstrul.

Jag mötte skådespelarduon i Berlin, försedd med en lång rad frågor från MovieZines läsare i sociala medier. Att ingen av frågorna berörde "Passengers" lät de bara lättade över, efter en lång pressdag med journalister från hela Europa.

Har ni varit i Sverige någon gång?

Jennifer Lawrence: Jag skulle gärna åka till Sverige.

Chris Pratt: Jag vill åka genom Finland, Norge, Sverige. Jag vill åka dit på min födelsedag i sommar. Jag vet att solen är ute länge, jag vill njuta av det vackra. 

Kan ni berätta om det roligaste ni var med om på inspelningen? Pågick det några pranks?

Jennifer Lawrence: Inte riktigt pranks. Men vi skrattade ofta. Det gick så långt att jag behövde föra dagbok över våra insider-skämt, för de blev liksom vårt språk. 

Chris Pratt: Vid ett tillfälle övertygade hon teamet att jag skrek så högt att en glödlampa sprack.

Jennifer Lawrence: Jag berättade för alla att han skrek som en kvinna, för att en glödlampa small och jag skrek. Alla trodde att det var han. 

Chris Pratt: Alla gick på det.

Jennifer Lawrence: Det var en av de första dagarna på inspelningen, så de visste ännu inte om vilka jävla idioter vi var.

Fråga från två unga fans, 6 och 8 år. Vilka djur ni skulle vilja vara?

Chris Pratt: En örn eller en hök. Någon slags flygande rovdjur. 

Jennifer Lawrence: En delfin. För jag tycker att våra sångröster är lika. 

Vilken är er favoritfilm i år?

Jennifer Lawrence: Jag har inte sett alla, men den bästa jag såg i år är ”La La Land”.

Chris Pratt: Jag såg nyligen en charmg film som hette ”The Queen of Katwe”. Jag har inte sett ”La La Land”, men jag hörde att den var riktigt bra.


Fyra minuter med två av världens hetaste filmstjärnor går fort. Särskilt när det handlar om Chris Pratt och Jennifer Lawrence, som har svårt att hålla sig helt seriösa. Även om vi bara hann med några få läsarfrågor  bjöd de på sig själva på ett härligt avslappnat sätt, och vi fick dem till och med att visa upp sina fulaste grimaser. Kolla in klippet ovan!

"Passengers" har svensk biopremiär imorgon onsdag.
| 20 december 2016 21:00 |