Intervju

Skribent

Mats Karlsson

20 augusti 2010 | 14:42

Fincher om nya "Spiderman"

Fincher var föreslagen att tackla nya "Spiderman", men valde att tacka nej och nu berättar han varför.

Tidigare i år blev det klart att Marc Webb fick jobbet att regissera nya "Spider-Man" som ska bli en reboot. Men det fanns fler regissörer på Sonys önskelista, Wes Anderson, James Cameron och David Fincher. I en intervju med MTV berättar Fincher varför han valde att tacka nej.

- Det är riskfyllt. De tar risker med projektet. De får inte precis en konventionell regissör. De tacklar det från ett annat håll och kastar tärningen. Men jag tycker alltid att det är fascinerande när man gör så, säger Fincher.

Fincher berättar att han var en av kandidaterna till jobbet, men eftersom han inte kunde relatera till materialet tackade han nej.

- Jag var på ett möte med dem och vi kom aldrig så långt. Jag har aldrig varit så intresserad i superhjältefilmer. Jag kunde aldrig föreställa mig någon bli biten av en radioaktiv spindel, berättar Fincher.

I nya "Spider-Man" kommer Andrew Garfield gestalta Peter Parker som Fincher själv har jobbat med i "The Social Network".

- Jag kan inte föreställa mig honom i spandex och har svårt att se honom vara bekväm med det. Han är en underbar skådespelare och otroligt talangfull och lever sig in i sina roller. Så det blir trevligt att se det.

Inspelningarna av "Spider-Man" kommer att påbörjas i december och får premiär i juli 2012.

| 20 augusti 2010 14:42 |