Hello I Must Be Going (2012)

Drama, Komedi, Romantik

 Visa synopsis

Lynskey glänser som nyskild loser

MovieZine RatingMovieZine RatingMovieZine RatingMovieZine RatingMovieZine Rating

Recension av Andreas Samuelson
(andreas@moviezine.se)

#SFF12 - Birollsfavoriten Melanie Lynskey lyser i det här mysiga romcom-dramat som synnerligen är extremt välspelat, finstämt och småputtrigt roande - men det går inte att frångå det faktum att vi sett liknande filmer om förbjudna romanser med åldersskillnader och nyskilda kvinnors frigörelse förut.

Melanie Lynskey är typen av skådespelerska man sett i oräkneligt antal biroller i diverse nämnvärda filmer (och främst som Charlie Sheens psykotiska granne i "2 och 1/2 män"). Hon är synnerligen begåvad men anses uppenbarligen inte vara tillräckligt Hollywood-vacker för huvudrollsmaterial (till skillnad från Kate Winslet som hon filmdebuterade med i Peter Jacksons "Svarta änglar"). Lyckligtvis har skådespelaren Todd Louiso, med sin tredje film som regissör, tagit tillvara på hennes talang.

Här spelar hon Amy - en nyskild, deprimerad och arbetslös loser som blivit tvungen att flytta hem till föräldrarna, som försöker peppa henne att skaffa ett jobb och ersätta sin sönderburna T-shirt med en fin klänning. Som en skänk från ovan (och för att citera henne själv, hennes egna antidepressiva medel) dyker unga teateraktören Jeremy (Christopher Abbott) - son till Amys pappas affärsbekanta - upp och de två inleder en passionerad affär som får Amy att blomma och återfinna livsgnistan.

Originalitet är inte filmens starka sida och kanske anledningen till att det aldrig riktigt klickar. För humor, värme och främst talang finns det gott om. Det är särskilt befriande att se Lynskey få glänsa. Hon är inte bara en hejare på att kombinera komisk tajming med sin mer dramatiska ådra utan känns till skillnad från många botoxade Hollywood-kollegor helt trovärdig som en vanlig men smått nedgången singelsvensson. Det är henne och hennes rakt igenom sympatiska karaktär som filmen lever på.

Gillar du denna film?
Poster Hello I Must Be Going (2012)

Är du peppad för denna film?

2 är redan peppade!

Filmfakta

  • Originaltitel:Hello I Must Be Going
  • DVD-premiär:11 september 2013
  • Land:USA
  • Språk:Engelska
  • Längd:1tim. 34min.
  • Länkar:IMDB

Regissör

Medverkande

Video