Nyheter, TeeVee

Införtitt på "Orange Is the New Black", säsong två

Publicerad 17 april 2014 kl. 21:00

I juni börjar den andra säsongen av Netflix tokhyllade fängelseserie. Nu finns en ny fullängdstrailer att vila ögonen på.

Har du saknat Lichtfield-fängelset och dess interner? Det drygt två minuter långa klippet ger en försmak på vad som komma skall. Det visar en tuffare Piper (Taylor Schilling), nya karaktären Vee Parker (Lorraine Toussaint), en hel del Crazy Eyes (Uzo Aduba) - och en scen där Laura Prepon finns med (det sades ju att hon skulle hoppa av, men det var en sanning med modifikation).

» Fortsätt läsa...
Nyheter

Datum klart för Oscarsgalan 2015

Publicerad 17 april 2014 kl. 20:00

Akademien väljer att flytta tillbaka galan till februari igen efter årets sena gala.

Oscarsakademien har nu fastställt datumet för nästa års gala, den 87:e i ordningen. Efter årets sena gala (2 mars) som blev framflyttad tack vare OS har man återigen hittat tillbaka till februari. Den 22 februari kommer nästa års Oscarsgala äga rum, i Kodak Theatre i Hollywood.

Akademien passar även på att meddela alla datum som rör Oscarsgalan och de kommer här:

» Fortsätt läsa...
Av: Mats Karlssonmats@moviezine.se
Skrivet i: Nyheter
Nyheter

"Snuten i Hollywood 4" spelas in i höst

Publicerad 17 april 2014 kl. 19:00

Producenten Jerry Bruckheimer berättar om planerna för den fjärde filmen.

I december stod det klart att Hollywoodproducenten Jerry Bruckheimer säger adjö till Disney för att börja hos Paramount. Ett av projekten han kommer att jobba med hos Paramount är "Snuten i Hollywood 4" som regisseras av Brett Ratner. Nu avslöjar Bruckheimer att inspelningarna kommer att starta redan i höst.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

Regissörstips till säsong två av "True Detective"

Publicerad 17 april 2014 kl. 18:00

På sistone har det spekulerats mycket kring vilka skådespelare som ska få ta över stafettpinnarna från herrarna Matthew McConaughey och Woody Harrelson då det väl är dags för den andra säsongen av "True Detective"? Jag har dock upplevt att det snackats allt mindre om vilken regissör som ska få äran att ta över efter Cary Fukunaga, därför ska jag denna afton snacka lite om just detta.

Jag tänkte ge mig på fem personliga drömkandidater, naturligtvis grundar sig inte mina val i något annat än att jag finner dem högst intressanta och mycket passande för uppdraget. Innan jag ger mig i kast med dessa så kan vi väl snacka lite mer om hur läget ser ut just nu. För det första har HBO faktiskt ännu inte ens utannonserat en andra säsong, märkligt? Ja det kan man tycka, men det kommer, det är jag helt övertygad om. Sedan har, i alla fall mig veterligen, Cary Fukunaga, som gjorde ett alldeles lysande jobb med den första säsongen, vänligt men bestämt tackat nej till att även regissera den andra säsongen.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

Första riktiga trailern för "Rosemary's Baby"

Publicerad 17 april 2014 kl. 17:00

Fasa månde Roman Polanski-fansen, att det nu blivit miniserie av Ira Levin-historien, som Polanski gjorde klassisk skräckfilm av.

Det är amerikanska TV-kanalen NBC som gjort en uppdaterad fyratimmarsversion av romanen från 1967. Polanskis film kom redan året därpå, 1968, med Mia Farrow i titelrollen. I NBC:s tolkning har Zoe Saldana ("Avatar") huvudrollen och hon flankeras av Patrick J Abrams ("Suits") och Jason Isaacs ("Harry Potter"). 

» Fortsätt läsa...
Nyheter

"Noah" jagar Oscarsnomineringar

Publicerad 17 april 2014 kl. 16:00

Paramount är rekordtidigt ute i år för att se till att Akademins medlemmar inte missar deras storfilm.

Det har bara hunnit gå 1,5 månad sedan årets Oscarsgala, men en studio är redan ute och jagar röster för nästa år. Paramount har höga förhoppningar om att deras bibliska drama "Noah" ska charma några av Oscarsakademins medlemmar.

Enligt e-mail som Deadline tagit del av kommer studion att bjuda de röstande på gratis biovisningar under de kommande veckorna. Det är en ovanlig strategi som vanligtvis tillämpas månaderna före Oscarsrösterna ska in (det vill säga under hösten och vintern), och på filmerna som släpps just då.

» Fortsätt läsa...
Av: Alexander Dunerforsalexander@moviezine.se
Skrivet i: NyheterTaggar: Noah (2014)
Nyheter

"Mästerkatten" kommer tillbaka

Publicerad 17 april 2014 kl. 15:00

Klart för en uppföljare med Antonio Banderas karaktär från "Shrek"-filmerna.

Den eldiga men ack så söta Mästerkatten kommer tillbaka i en uppföljare. Våren 2012 såg vi karaktären från "Shrek"-filmerna i sin första egna spinoff. Arbetet på sagans fortsättning har redan startar:

- Vi började på den nya för några dagar sen, säger Banderas till Collider.

» Fortsätt läsa...
Nyheter

Ruben Östlund styr kosan mot Cannes

Publicerad 17 april 2014 kl. 13:00

För tredje gången kommer Ruben Östlund premiärvisa sin långfilm på Cannes Filmfestival, denna gång med "Turist".

Lite överraskande blev inte Roy Anderssons "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron" uttagen, men Ruben Östlund komemr däremot att styra kosan mot Cannes i maj. Östlunds kommande film "Turist" kommer att delta i sektionen Un Certain Regard, meddelade festivalen tidigare idag.

- Vi är glada och stolta! Att Ruben för tredje gången blir inbjuden till Cannes är en ära och en viktig bekräftelse på arbetet vi har lagt ner. Det ska bli fantastiskt roligt att äntligen få visa filmen, säger filmens producent Erik Hemmendorff.

Tidigare har Ruben Östlund visat filmerna "De ofrivilliga" i sektionen Un Certain Regard 2008 och "Play" under Directors Fortnight 2011.

Av: Mats Karlssonmats@moviezine.se