Ida Engvoll

Skådespelare 06 Oktober 1985 Stråtjära

Biografi

Ida Emeline Engvoll föddes den 6 oktober 1985 och växte upp i Stråtjära i Skogs socken, Hälsingland. Efter flera tidiga utbildningar på olika högskolor med teater- och musikinriktade utbildningar kom hon 2007 in på Teaterhögskolan i Stockholm, där hon tog examen 2010.

Samma år gjorde hon sin filmdebut i Beck-filmen "Levande begravd". Året därefter gjorde hon entré på scen på Stockholms stadsteater, där hon fick fina recensioner. På TV har Engvoll synts i stora produktioner och publikframgångar som "Fjällbackamorden", "The Team" och "Bron". Bland hennes filminsatser märks rollerna i guldbaggevinnaren "Mig äger ingen" och publikframgången "En man som heter Ove". Hon var även en av kandidaterna att spela Bond-bruden i "Spectre", en roll som istället gick till den franska skådespelerskan Léa Seydoux.

Ida Engvoll har aldrig vunnit några filmpriser, men tre gånger har hon fått motta tunga stipendier, bl.a. det prestigefyllda Rotarystipendiet.

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
Filmrullen
Längtar faktiskt efter att få sen några trailers till de nya Rebecka Martinsson-filmerna. Hade knappast ens lagt märke till de ens om inte Ida Engvoll hade haft huvudrollen.
Filmrullen
Efter att ha sett henne i filmerna "Mig äger ingen", "En man som heter Ove" och hennes snygga lite mindre biroll i "Bron" finns det inte så många invändningar till att Ida Engvoll, enligt mig, är en mycket vass tillgång för svensk film. En film med henne blir genast mycket intressantare.