Felix Herngren

Regissör, Skådespelare, Manusförfattare 04 februari 1967 Stockholm, Sverige

Biografi

Felix Herngren är en svensk reklam- och långfilmsregissör, skådespelare och komiker. Hans kanske mest kända rollfigurer är kulturpersonen Dan Bäckman, Tim Hibbins och polisen Papi Raul. Han slog igenom hos den större publiken med sketcher för tv-programmet "Sen kväll med Luuk".

Herngren driver produktionsbolaget FLX som producerar reklamfilm, TV och långfilm. Många av de reklamfilmer som han regisserat är prisbelönta; han har även blivit utsedd till världens femte bästa reklamfilmsregissör av The Gunn Report. Felix Herngren är en av skaparna av den hyllade TV-serien "Solsidan" (2010-2013), som sågs av över 2 miljoner tittare per avsnitt. Förutom att spela en av huvudrollerna så har han också skrivit manus, regisserat och producerat serien, tillsammans med andra. 

Filmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" regisserades av Felix Herngren och hade biopremiär 25 dec 2013. Filmen gjorde inte bara stor succé i Sverige, utan även i Tyskland, Korea, Frankrike samt flera länder i Östeuropa. Han är också känd för filmerna "Vuxna människor" (1999) och "Varannan vecka" (2006), där han skrivit manus, regisserat och spelat huvudroll. 

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler