Felix Herngren

Regissör, Skådespelare, Manusförfattare 04 Februari 1967 Stockholm, Sverige

Biografi

Felix Herngren är en svensk reklam - och långfilmsregissör, skådespelare och komiker. 

Hans kanske mest kända rollfigurer är kulturpersonen Dan Bäckman, Tim Hibbins och polisen Papi Raul. Felix slog igenom hos den större publiken med sketcher för tv-programmet "Sen kväll med Luuk".

Felix Herngren driver produktionsbolaget FLX som producerar reklamfilm, TV och långfilm. Många av de reklamfilmer som Felix har regisserat är prisbelönta, han har även blivit utsedd till världens femte bästa reklamfilmsregissör av The Gunn Report. 

Felix Herngren är en av skaparna av den hyllade TV-serien "Solsidan"(2010-2013), som sågs av över 2 miljoner tittare per avsnitt. Förutom att han spelar en av huvudrollerna så har han också skrivit manus, regisserat och producerat serien, tillsammans med andra. 

Filmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" regisserades av Felix Herngren och hade biopremiär 25:e dec 2013. Filmen gjorde inte bara stor succé i Sverige, utan även i Tyskland, Korea, Frankrike samt flera länder i Östeuropa. 
Felix är också känd för filmerna "Vuxna Människor"(1999) och "Varannan Vecka"(2006), där han skrivit manus, regisserat och spelat huvudroll. 

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
Anton S
Ett geni inom igenkänningskomedi!
P U T T E
" För i helvete Ove vad är det du inte förstår ?!  fattar du inte att jag inte har tid att umgås med dej just nu ?! jag har typ 87 saker att göra som är viktigare än dig just nu, jag ska ta hand om min gravida fru där inne det är viktigare än dig, jag ska fan ta ett Finaxlån för att betala en barnvagn det är viktigare än dig Ove. JAG SKA FAN GÅ Å BAJSA det är viktigare än dig Ove ! "

Fantastiskt roligt ! äntligen ! FEM KAPSYLER !