Derek Cianfrance

Regissör, Manusförfattare 01 Januari 1974 Lakewood, Colorado, USA

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
Ruben
Helt fantastisk.
Wugllabang
Briljant filmskapare! Stark tumme upp.
Eric Kurzydlo
Nu när jag har sett "The Place" kan jag konstatera att Derek Cianfrance är min personliga favoritregissör. Han är en visionär, en nyskapande och inspirerande regissör som gör idealiska filmer som faller mig helt i smaken. Det finns absolut ingenting jag skulle vilja ändra på i "Blue Valentine" och "The Place Beyond the Pines", solklara fullpoängare båda två. Önskar att jag fick tag i hans debutfilm "Brother Tied", kan tänka mig att den också är alldeles strålande. 

Derek Cianfrance's innovativa filmskapande är superfascinerande på så sätt att han fångar verkligheten i filmformat. Det finns så otroligt mycket i "Blue Valentine" och "The Place Beyond the Pines" som bokstavligt talat är äkta. Han jobbar mycket med improvisation och med en slags "catching the moment" metod som jag fullkomligt älskar. Det finns så mycket, bara den saken att han faktiskt ville spela in första delen i "Blue Valentine" (alltså dåtiden, när Dean och Cindy är unga) och sedan vänta 6 år för att fortsätta på filmen säger en hel del om vilket engagemang och hjärta den här regissören har. 

Ryan Gosling fick själv välja vilka tatueringar han skulle ha i "The Place" och kom på idén med ansiktstatueringen som han senare ångrade under inspelningen, Cianfrance sa då bara enkelt "Det är vad som händer med ansiktstatueringar, man ångrar dem och det får man leva med", så Gosling fick helt enkelt ha kvar den, bara en sådan LITEN sak älskar jag. 

Kan rekommendera er att kolla in "Blue Valentine" med kommentatorspåren. Cianfrance berättar oerhört mycket om vad som faktiskt sker på riktigt framför och bakom kameran. 

Han är bäst.
Visa fler (1)