Andrew Stanton

Regissör, Skådespelare, Manusförfattare 03 December 1965 Boston, Massachussetts, USA

Biografi

Andrew Christopher Stanton Jr är en amerikansk regissör, manusförfattare, röstskådespelare och producent. Född 3 December 1965 i Boston, Massachussetts, USA.

Andrew är en Oscarsbelönad filmmakare som började jobba som manusförfattare på tv-serien "Mighty Mouse, the New Adventures" (1987).

1990 började han jobba på Pixar Animations Studios där han  var med och skrev "Toy Story" (1995) och blev för första gången nominerad till en Oscar.

Han fortsatt att skriva och regissera världssuccéerna "Ett småkryps liv" (1998), "Hitta Nemo" (2003) och "WALL-E" (2008). Han vann Oscars för de två sistnämnda filmerna.

Andrew har även sysslat med röstskådespel, mest känd som sköldpaddan Crush i "Hitta Nemo". 

Han har även vunnit tre BAFTA Awards, två för "Wall-E" och en för "Monsters Inc" (2001). Han har även varit nominerad för tre Saturn Awards för "WALL-E", "Hitta Nemo" och "Toy Story".
Av: PerH

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
Wugllabang
Tycker nästan lite synd om honom i och med John Carters enorma finansiella misslyckande. Hoppas att hans nästa film blir mer lyckad.
Marcus
Han får gärna gå tillbaka till animerade filmer för min del. "John Carter" var fruktansvärd.
Jettemakaron
Stabil regissör, men ska som sagt bli intressant att se hur han klarar av att göra en spelfilm istället för teknat/animerat.
Visa fler (1)