Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 augusti 2022 | 09:30

Zombiespelet "Dead Island 2" får äntligen ett släppdatum – efter 8 år

Åtta år efter att spelet "Dead Island 2" visades för första gången och hunnit byta utvecklare ett antal gånger är det dags att slakta zombier på Venice Beach.
För åtta år sedan visades en trailer för spelet "Dead Island 2", som skildrade en man som var ute på en springtur utan att att märka att alla omkring honom blir uppätna av zombier.
 
Den ursprungliga trailern har över 24 miljoner visningar på Youtube, så det var helt klart något med zombier och humorn som gick hem hos spelarna. Sedan 2014 har det dock varit orimligt tyst om det – fram till nu.
 
spelmässan Gamescom i Tyskland fick vi nämligen se en lång trailer från "Dead Island 2", samt fick veta att det faktiskt släpps den 3 februari 2023.
 
 
 
Frågan är om någon fortfarande bryr sig? Sedan dess har de ursprungliga utvecklarna hunnit göra två "Dying Light"-spel istället, hela sex nya säsonger av tv-serien "Walking Dead" har hunnit släppas och zombier känns inte alls lika hett som då längre.
 
I "Dead Island 2" kommer du få spela som en av sex spelbara zombieslaktare i Venice Beach, antingen själv eller tillsammans med en vän. Enligt utvecklarna är karaktärerna välskrivna med unik dialog, som passar med spelet vanvördiga ton. Precis som i föregångaren kommer det gå att hugga av fiendernas kroppsdelar.
 
Det första "Dead Island" släpptes 2011 av den polska studion Techland, som numera gör "Dying Light"-serien. Därefter tog "Spec Ops: The Line"-studion Yager Development över, som ersattes av Sumo Digital. Det fungerade inte heller, Dambuster Studios anlitades för att avsluta utvecklingen.
 
"Dead Island 2" kommer till Playstation och Xbox den den 3 februari 2023.
 
Är du peppad på "Dead Island 2"?
| 24 augusti 2022 09:30 |