Spel

Skribent

Anders Eklöf

23 augusti 2022 | 12:30

Här kan du följa spelmässan Gamescom live ikväll

Den 23 augusti går den stora spelmässan Gamescom av stapeln i Tyskland, där mängder av spelnyheter väntar. MovieZine visar hur du följer den hemifrån.
Den 23 augusti går den stora spelmässan Gamescom av stapeln i tyska Köln, där många utvecklare och utgivare dyker upp för att visa upp sina kommande titlar.
 
Även om du inte är på plats, kommer det gå att följa en del olika direktsändningar och liknande under veckan. Över 500 företag som Xbox, Ubisoft, Warner Bros. Games, THQ Nordic, Bandai Namco, Sega och många fler är på plats för att visa upp sina spel – så det finns troligtvis mycket att se fram emot.
 
Klockan 20.00 är det dags för Gamescom Opening Night Live med Geoff Keighley, som utlovar "utannonseringar, världspremiärer och mer på en stor scen". Det är här som de allra största spelen väntas visas, så är det någon direktsändning man ska titta på, är det den här.
 
Det utlovas bland annat nya trailers för "Sonic Frontiers", skräckspelet "The Callisto Protocol" och det eftertlängtade "Hogwarts Legacy".
 
 
Några som dock meddelat att de inte har några nyheter på mässan är Playstation, Nintendo, Take-Two och Activision Blizzard. Vi ska därmed inte vänta oss att få se spel som "Grand Theft Auto 6" eller uppföljaren till "The Legend of Zelda: Breath of the Wild":
 
Klockan 21.30 den 23 augusti har spelsajten IGN sin Opening Night Live After Show, där de största utannonseringarna kommer att sammanfattas med intervjuer, djupdykningar och exklusiva avslöjanden.
 
Klockan 20.00 den 24 augusti är det dags för Future Game Show, där "God of War"-röstskådisarna Christopher Judge och Danielle Bisutti kommer visa över 50 spel till PC och konsoler. Det utlovas bland annat mer om "Goat Simulator 3", "The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me" och "Layers of Fear".
 
 
Klockan 14.00 den 25 augusti har Xbox sin visning, där spel som "Microsoft Flight Simulator", "Lies of P", "Pentiment", "A Plague Tale: Requiem" och "Grounded" kommer att visas under en lite mer avslappnad sändning på ungefär sex timmar. Kanske gömmer sig någon överraskning där?
 
Det hela avslutas på fredag den 26 augusti klockan 17.30, då det blir Awesome Indies. Här väntas det att över 40 spännande indietitlar ska visas. 
 
Under förra årets mässa fick vi bland annat veta datumet för spel som "Halo Infinite" och "Horizon Forbidden West", fick se "Saints Row" och "Marvel's Midnight Suns" för första gången och en djupdykning i "Death Stranding: Director's Cut".
 
Här på MovieZine kommer vi så klart att bevaka de allra största spelnyheterna under årets Gamescom, så följ oss på Facebook så att du inte missar något.
 
Vad hoppas du få se på årets Gamescom?
| 23 augusti 2022 12:30 |