Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 februari 2022 | 14:00

Idag släpps zombiespelet "Dying Light 2 Stay Human"

Det efterlängtade zombiespelet "Dying Light 2 Stay Human" har fått skapliga betyg.
Idag släpps "Dying Light 2: Stay Human" till Xbox, PC och Playstation. Spelet utspelar sig 15 år efter att zombieapokalypsen brakade loss. Nu härjar fortfarande odöda fritt på gatorna, samtidigt som olika faktioner av människor kämpar för överlevnad.
 
I en europeisk stad möter vi Aiden Caldwell, som försöker nysta upp sitt mystiska förflutna samtidigt som han går med i gruppen Nightrunners för att överleva.
 
Precis som i föregångaren kan du ta dig runt i den öppna världen genom att utföra olika parkour-tekniker, göra val som påverkar handlingen och använda dig av superkrafter eftersom Aiden är smittad av viruset. Dessutom kan du samarbeta tillsammans med tre andra spelare över nätet.
 
 
"Dying Light 2 Stay Human" skulle egentligen släppas redan den 7 december förra året, men blev försenat. Nu när det har hunnit komma en del recensioner går det att konstatera att det fått ett helt okej mottagande.
 
sajten Metacritic kan vi se att det har ett samlat betyg på 77 av 100. Spelet får hyllningar för sitt skojiga parkour-system och stadens storlek men får kritik för buggar, tekniska problem och enformiga strider. 
 
I spelet ser vi bland annat en karaktär spelad av skådespelerskan Rosario Dawson, som vi sett i filmer som "Sin City" och som Ahsoka i "The Mandalorian" på Disney+.
 
Kommer du spela "Dying Light 2" i helgen?
| 4 februari 2022 14:00 |