Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 april 2019 | 20:15

Zombies hela året: AMC beställer en tredje "Walking Dead"-serie

Inspelningen av den nya zombieserien drar igång redan i sommar, med premiär under 2020.
För ungefär en månad sedan rapporterade vi att det ryktades om att en tredje "Walking Dead"-serie var på gång till AMC:s utökade zombieuniversum. Idag kunde Variety slutligen bekräfta den nyheten. AMC har beställt tio avsnitt av en tredje zombieserie, vid sidan om "The Walking Dead" och "Fear the Walking Dead", med inspelningsstart redan nu till sommaren.
 
I nuläget är det fortfarande mycket som är okänt kring handlingen i den nya serien, men det är åtminstone bekräftat att den kommer att följa två unga kvinnliga karaktärer. Scott Gimple och Matt Negrete kommer att skapa den nya tv-serien tillsammans, med Negrete som showrunner. Premiären är satt till någon gång under 2020.
 
 
Vi har vid ett flertal gånger även rapporterat kring hur tittarsiffrorna stadigt har minskat för originalserien, som nyligen avslutade sin nionde säsong med lägre tittarsiffror än någonsin förr. Ett faktum som såklart har oroat en hel del fans, om att slutet möjligtvis kan vara nära för "The Walking Dead".
 
Men frågan är om dagens beställning faktiskt även stärker originalseriens möjlighet att bli kvar under en längre tid framöver. AMC nämner nämligen att de genom sin beställning av den nya serien kommer kunna erbjuda zombieserier "oavbrutet under större delen av året", vilket kommer innebära en stadig ström av annonsintäkter för företaget. Förra året drog de två befintliga zombieserierna nämligen in drygt 240 miljoner dollar, tack vare annonseringen i reklampauserna, de svikande tittarsiffrorna till trots.
 
Vad tycker du om AMC:s planer på att kunna erbjuda nya avsnitt från sina zombieserier året runt? Kommentera gärna nedan!
| 8 april 2019 20:15 |