Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 mars 2019 | 16:00

AMC arbetar på en ny "The Walking Dead"-spinoff

Vi får även en första officiell kommentar kring de låga tittarsiffrorna för originalseriens nionde säsong.
Enligt Deadline ska AMC under en telefonkonferens med sina aktieägare ha avslöjat att en tredje zombieserie i "Walking Dead"-universumet är under utveckling.
 
- Vi är inte vid en punkt där vi kan avslöja våra planer för när serien förväntas få premiär. Men vi har anställt personal som har pitchat seriens story. Vi känner oss väldigt positiva till den seriens fortsatta utveckling, berättade AMC-chefen Ed Carroll.
 
Carroll fick även frågor kring originalseriens tittarmässiga problem, förra veckan släpptes nämligen seriens tittarmässigt sämsta avsnitt någonsin.
 
- Vi är mycket medvetna om att när en serie har funnits i nio år, är en nedgång i tittarsiffrorna väntad, men jag tycker att vi har hanterat den nedgången väldigt väl.
 
 
Tidigare har AMC hävdat att nedgången i antalet tittare egentligen inte har varit så stor, då många valt att se på serien i efterhand via olika streamingtjänster. Men det verkar nu snarare som att de försöker få de sämre siffrorna att framstå som något AMC redan räknat med, med tanke på seriens ålder.
 
Frågan är om det innebär att den tionde säsongen av "The Walking Dead" kommer att bli originalseriens sista. Särskilt med tanke på att de nu aktivt arbetar på en ytterligare spinoff-serie vid sidan om "Fear the Walking Dead", samt den kommande filmtrilogin om Rick Grimes.
 
Är du sugen på att följa en ny zombieserie från AMC? Finns det någon särskild karaktär (död eller levande) från originalserien som du hade velat följa i en egen serie? Kommentera gärna nedan!
| 1 mars 2019 16:00 |