Film

Skribent

Alexander Dunerfors

25 mars 2016 | 08:45

Zack Snyder svarar på kritiken mot "Batman v Superman"

Får medhåll av Amy Adams och Henry Cavill: "Vi gör inte film för kritikerna."
Batman och Superman är tillbaka på bioduken, och deras största fiende den här gången verkar vara den ointresserade kritikerkåren. Filmen får ljumna betyg här hemma i Sverige men har sågats rejält i en del amerikanska medier. Många skribenter har kallat ”Batman v Superman” för ett ambitiöst men överproppat spektakel som saknar en tydlig regi och lämnar dig deppig.

Yahoo har frågat regissören och skådespelarna om deras syn på recensionerna. Zack Snyder svarade:

- Jag är en serietidningskille och jag baserade filmen så mycket jag kunde på den estetiken. Jag vet inget annat sätt att göra det hundraprocentigt. Så det är vad det är.

Henry Cavill som spelar Superman för andra gången tycker att fansen får avgöra:

- Vad som verkligen spelar roll, är vad publiken tycker. Det är de som köper biobiljetterna, det är de som vill se mer av den här historien eller inte, så publikens röst är starkast. Efter den här helgen kommer en del av dem att ha talat.

Amy Adams, tillbaka i rollen som Lois Lane, håller med:

- Jag vet att varken Zack eller någon av oss gör filmer för kritikerna. Man kan inte gå in med den inställningen. Vi hoppas verkligen att fansen gillar den och hittills har mottagandet varit bra. Är du intresserad av en film, så ska du se den och bilda dig en egen uppfattning istället för att lita på någon annans ord.

Kritikerna i USA har gett "Batman v Superman" en rating på 31% på Rotten Tomatoes. På svenska Kritiker.se ligger medelbetyget på 3,3 av 5.

Och vad säger publiken så här långt? På IMDb snittar filmen i skrivande stund på 7,7 av 10. Här på MovieZine landar läsarnas snittbetyg på 3,1 av 5. 

Nu har "Batman v Superman: Dawn of Justice" varit ute i ett par dagar och många av er har säkert hunnit se och bilda er en egen uppfattning. Är ni Team Snyder, eller borde filmskaparen ta åt sig av kritiken inför "Justice League"?
| 25 mars 2016 08:45 |