Skribent

Alexander Dunerfors

3 april 2014 | 18:01

Zac Efron stjäl åt sig en roll i John Grisham-thriller

Efron ska både producera och spela huvudrollen när "Utpressningen" blir film.

John Grishams advokatthrillers fick flera mer eller mindre lyckade filmatiseringar under 90-talet. De handlade ofta om unga advokater med svåra fall, som i "Firman" och "Juryn". Nu får man gå tillbaks till 2004 för att hitta den senaste Grisham-filmen - lite otippat blev det komedin "Julfritt" som fick avrunda den framgångsrika vågen.

Kanske kan Zac Efron göra Grishams namn stort igen bland världens spänningssugna biobesökare. Efron kommer att producera och spela huvudrollen i "The Associate", skriver THR. Filmen är baserad på romanen "Utpressningen" från 2009.

Boken handlar om en ambitiös jurist med en ljus framtid, men också ett mörkt förflutet som han försöker glömma. När hemligheten hamnar i fel händer tvingas han att ta ett jobb han inte vill ha. Han klättrar i karriären men tvingas samtidigt att ljuga, stjäla och bli en del av andra högst olagliga aktiviteter.

Nu söker man efter en manusförfattare till projektet innan jakten på rätt regissör kan börja.

Efron ser vi närmast i komedin "Bad Neighbors" på bio i maj, och i romantiska "That Awkward Moment" som går direkt till DVD i sommar.

| 3 april 2014 18:01 |