That Awkward Moment 2014

Romantik Komedi
USA
Engelska
That Awkward Moment poster

Synopsis

Tre nära vänner befinner sig där vi alla har varit - det där förvirrande ögonblicket i en ny relation där man frågar sig själv: "Vart är det här på väg?"
Ditt betyg
2.9 av 505 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
That Awkward Moment
DVD-premiär
18 juni 2014
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Nordisk Film

Recensent

Lotta Zachrisson

7 juni 2014 | 12:01

Når inte upp till de mest mediokra romcoms

Tanken med att göra en rom-com på grabbvis skulle kunna vara aktningsvärd. Men problemet med "That Awkward Moment" är att samtidigt som den kommenterar sin föregångar-genre genom att delvis håna den, lyckas de själva inte ens nå upp till nivån av de mest mediokra chick-flicks.

Jason (Zac Efron, "Bad Neighbours"), Daniel (Miles Teller, "The Spectacular Now") och Mikey (Michael B Jordan, "Last Stop Fruitvale Station") är bästa vänner - tre New York-killar mellan 20 och 30 som på olika sätt handskas med dejtingvärlden. När Mikey, som är den seriösa av de tre, blir lämnad av sin otrogna fru, försöker de andra två stötta honom genom att lova att förbli singlar så att de alla kan ragga tillsammans.

Jason följer sina egna spelregler stenhårt genom att alltid bolla flera tjejer och på så sätt undvika att bli för fäst vid någon. Så fort en tjej ställer frågan "So... where is this going?" slutar han höra av sig. Daniel är inte lika framgångsrik "player" utan använder vännen Chelsea och olika knep - som att låtsas vara oskuld - för att få ragg. Hans bästa förslag för att hjälpa Mikey att komma över frun är för övrigt att hyra en prostituerad åt honom. Gud förbjude att försöka uppmuntra till att prata om vart det hela gick fel, och kanske jobba på relationen - nej, ut med det gamla och in med det nya.

Kontentan av filmen följer sedan mallen att det inte alls är så lätt för de inbitna singlarna att hålla sig på den banan - för killar kan visst också bli kära. Men självklart är det ett så främmande koncept för Jason och Daniel att de gör allt de kan för att motstå frestelsen att falla för tjejerna de gillar. Allra värst verkar det vara att erkänna för inför vännerna att de är på väg att trilla dit.

Det är svårt att förstå varför förstagångsregissören och -manusförfattaren Tom Gormican känner sig hågad att visa upp en så här infantil bild av de unga männen. De är trots allt inga barnungar och borde med andra ord ha kommit över sin rädsla för tjejbaciller. För det här handlar inte om ett läge med män som har svårt att binda sig - vilket ju är ett vanligt tema i filmer - utan om killar som egentligen vill vara i ett förhållande men inte vågar berätta det för polarna. Det blir för mycket highschool över stämningen.

Det kommer kanske därför inte som någon överraskning att det är svårt att identifiera sig med eller känna sympati för karaktärerna. De parrelationer de hamnar i saknar dessutom den nödvändiga glöden som skulle ha kunnat väcka publikens intresse. Samtidigt uteblir skratten från den skrev-centrerade "American Pie"-humor som filmskaparna också försöker eftersträva.

Det är helt enkelt svårt att hitta punkterna där filmen träffar rätt. Istället blir det ett tafatt försök att i början tilltala en grabbig publik, för att i slutändan ändå hamna i alla de klichéer som vi känner igen från typiska tjejfilmer. Kombinationen gör inte slutprodukten till något annorlunda och nytt trots att jag antar att det är det man försöker sig på. Istället ställer jag mig frågan vem den här filmen är till för, för det är svårt att tänka sig att den gör någon glad.

"That Awkward Moment" blir dock aldrig så irriterande att det är en film att uppröras över. Den faller bara väldigt, väldigt platt och lämnar oss totalt oberörda.

| 7 juni 2014 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera That Awkward Moment