Firman (1993)

2.9
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Cruise spelar Mitch McDeere, en intelligent och ambitiös jurist som är nyutexaminerad från Harvard. Driven av en stark önskan att begrava sin arbetarbakgrund, börjar Mitch på en liten, framgångsrik advokatfirma i Memphis. Firman erbjuder Mitch och hans fru (Jeanne Tripplehorn) en livsstil så lyxig att den överträffar deras vildaste drömmar. Men när FBI-agenter kontaktar honom med bevis om korruption och mord inom firman, ger sig Mitch ut för att finna sanningen i en dödlig korseld mellan FBI, maffian och krafter som inte drar sig för något när det gäller att skydda deras intressen.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
bonk
Rätt medelmåttig thriller. Lite för lång. Intressant rollista - Ed Harris utmärkt, likaså Gene Hackman. Gary Busey dyker lite överraskande upp. Tobin Bell spelar torped och nu ett antal år senare är han Jigsaw i Saw-filmerna.
magiul
Lite långsam film som nog hade mått bättre av någon annan än Tom Cruise i huvudrollen. Han har en förmåga att se ut som om hela världen är ute efter honom och tittar över axeln och ser allmänt stressad ut. Detta är ju mer en psykologisk katt- och råttalek och hade nog mått bra av att ha en lite mer finstämd skådis i huvudrollen. Hackman gör sin paradroll och det är många bra skådisar i de flesta rollerna. Lite för lång, men ändå hyfsat spännande, så mitt betyg är 3/5.
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler